BMW esitteli todellisen kaunokaisen – tuotantoon kiitos

BMW:n osaston yhtenä kohokohtana Frankfurtin autonäyttelyssä on Concept Z4. Kaksipaikkaisen avoauton muotoilun näkisi mielellään myös tuotannossa.

BMW on tuomassa ensi vuonna markkinoille seuraajaa nykyiselle toisen sukupolven Z4-mallille. Nyt Frankfurtissa esiteltävä Concept Z4 antaa viitteitä tulevasta mallista. Auton mittasuhteet ovat varsin onnistuneet. Pitkä keula ja lähellä taka-akselia sijaitseva ohjaamo antavat autolle perinteisen roadsterin tyylin.

Muotoilututkielman linjoissa on huomattavasti aggressiivisempi ilme kuin nykyisessä tuotanmallissa. Isot ilmanottoaukot ja viisteet puskurin lisäksi konepellissä ja ovissa tuovat kokonaisuuteen sopivaa räyhäkkyyttä. Muotoilu pyöristyy perää kohti ja ohjaamon takana sijaitsevat ilmanohjaimet luovat tyylikkään yksityiskohdan.

Ohjaamo on BMW:lle tyypilliseen tapaan kuljettajakeskeinen. Myös sisätilan sulautuminen ulkomuotoon värin ja linjojen osalta on toteutettu erittäin tyylikkäästi. Kokonaisuutta vilkuillessa ei voi kuin toivoa, että mahdollisimman paljon tyylikkäitä seikkoja löytyisi myös tulevasta tuotantomallista.

Kuvat: Mikko Autio

Teknavin tv-ohjelma palaa jälleen ruutuun! Uudet 14. tuotantokauden jaksot alkavat maanantaina 18.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla.