BMW 4-sarjan uusi ilme nähtävillä Genevessä

Numero neljä tarkoittaa BMW:lle 400 000 myytyä 4-sarjan autoa viimeisen neljän vuoden aikana. Vuonna 2013 lanseerattu malli on tullut elinkaarensa puoliväliin ja sen odotettu facelift julkaistiin nyt Geneven autonäyttelyssä.

Saatavilla olevia uudistuvia korimalleja on kolme: Coupe, Cabrio ja Gran Coupe. Uudistus startataan 248 hevosvoimaisella 430i ja 320 hevosvoimaisella 440i xDrive -malliversioilla ja niiden hinnat julkistetaan myöhemmin.

BMW 4-sarja on keskittynyt 3-sarjaa enemmän urheilullisuuteen ja terävämpään ajettavuuteen. Lisäksi autossa on alhaisempi painopiste kuin kolmosessa. Uudistusten myötä jousitusta on edelleen jäykistetty ja ohjausta päivitetty.

BMW:lle totutusti ulkoiset muutokset ovat hienovaraisia, jolloin elinkaaren alkupuolen autot eivät kärsi uudistuksesta liikaa. Uutta urheilullisempaa ilmettä on lähdetty tavoittelemaan uusilla etu- ja takahelmoilla sekä LED-ajovaloilla ja takavaloilla. Hienosäätöä on tapahtunut myös ohjaamon tekniikassa ja saataville on tullut uusia M Performance -varusteita. Lisää uutta autoon saa kahdella uudella ulkovärillä ja neljällä uudella vannevaihtoehdolla.

BMW esitteli Genevessä uudistuneen 4-sarjan malliston lisäksi myös Euroopan markkinoilla tärkeän uuden 5-sarjan Touringin.

Kuvat: Mikko Autio