BMW 8-sarja saa linjakkaan lippulaivan – esimakua tarjoilee Concept M8 Gran Coupe

BMW:n legendaarinen 8-sarja on tekemässä paluun baijerilaisten mallistoon. Luvassa on klassisen kaksiovisen lisäksi myös neliovinen versio.

BMW esitteli viime vuonna uuden 8-sarjalaisen konseptia. 80-luvulla mallistostoon tullut 8-sarjalainen oli valmistajan isoin coupé, mutta tarina jäi yhteen sukupolveen. 8-sarjalainen on tulossa nyt takaisin aiempaa laajemmalla mallistolla, sillä valmistajan muiden kaksiovisten mallisarjojen tapaan rinnalle on tulossa myös neliovinen Gran Coupe.

Uuden ison lippulaivan konsepti nähtiin maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä. Nimellä BMW Concept M8 Gran Coupe kulkeva konsepti on massiivinen ilmestys. Auto esittelee BMW:n uusinta muotokieltä, jossa on vaikutteita BMW:n kilpa-auto M8 GTE:stä. Sekä valot että klassinen munuaismaski ovat saaneet matalamman ilmeen, ja urheilullista vaikutelmaa korostetaan keulan terävillä linjoila ja suurilla ilmanottoaukoilla. Sivuprofiilissa huomio kiinnittyy etulokasuojasta alkavaan kylkipokkaukseen, joka korostaa auton leveyttä taka-akselin kohdalla. Linja päättyy perän vahvasti nousevaan lippaan, jonka alapuolelta löytyvät keulan elementtien tavoin viirumaiset takavalot. Pakoputkia on BMW:n M-mallien tavoin neljä kappaletta.

BMW on tuomassa 8-sarjalaisen markkinoille vuonna 2019. Kaksiovinen versio haastaa esimerkiksi luksusluokkaan sijoittuvat Mercedeksen S-sarjan ja Lexus LC:n.

Kuvat: Mikko Autio ja valmistaja

Teknavin uudet 15. tuotantokauden jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Jo esitetyt jaksot sekä lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.