Audi mukaan isojen coupé-maastureiden joukkoon – tältä näyttää uusi Audi Q8

Audin Q-perhe saa täydennystä tähän saakka suurimmasta numerosta, kun merkin katumaasturimalliston huipulle esiteltiin Q8.

Audi lähtee odotetusti mukaan BMW:n ja Mercedeksen hallitsemaan coupé-tyylisten katumaastureiden markkinoille. Tähän tarkoitukseen Audilta löytyykin sopivasti vapaita Q-numeroita, ja nyt käyttöön pääsee Q8. Uutuus perustuu teknisesti samalle perustalle kuin Q7 ja konsernin muut isot katumaasturit. Pituutta on noin viisi metriä, leveyttä kaksi metriä ja korkeutta 1,7 metriä, ja valmistajan mukaan auto tarjoaa paremmat sisätilat kuin kilpailijat.

Keulalta löytyvä Singleframe-säleikkö on saanut uutta ilmettä, ja sulautuu aiempaa selkeämmin osaksi puskuria. Koriylitykset ovat pienet ja kattolinja laskee viistosti pitkälti matkalta. Takaosassa huomio kiinnittyy koko perän levyiseen valonauhaan, jolla korostetaan auton leveyttä. Kyljen lukuisat linjat puolestaan vaativat ainakin totuttelua.

Audille ominaiseen tyyliin Q8 on aina nelivetoinen. Lisävarusteena autoon on tarjolla sekä mukavuutta, urheilullisuutta että maasto-ominaisuuksia parantava ilmajousitus. Myös nelipyöräohjaus on muiden isojen Audien tapaan tarjolla, lisävarusteena sekin. Kaikki mallit ovat varustettu kevythybridijärjestelmällä uusien isojen A-mallien tapaan, mutta tässä vaiheessa valmistaja ei vielä kerro tarjolle tulevia moottorivaihtoehtoja.

Sisätilojen ilme noudattaa niin ikään uusien A-malleissa nähtyä ilmettä. Mittariston tehtävää hoitaa 12,3-tuumainen näyttö, jonka näkymää voi muokata haluamakseen. Keskikonsolista löytyy multimedia- ja navigointijärjestelmän käytössä oleva 10,1-tuumainen näyttö, ja tämän alapuolelta lämmitys-, ilmastointi- ja mukavuustoimintoja varten 8,6-tuumainen näyttö. Tämä alempi näyttö toimii myös alustana tekstinsyöttöä varten, joka on osoittautunut käytössä varsin toimivaksi ratkaisuksi.

Uusi Q8 on luonnollisesti mahdollista varustaa erittäin kattavasti kuljettajaa avustavalla teknologialla. Kameroita ja tutkia löytyy joka suuntaan, ja kuljettajaa avustavat muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin, kaista-avustin, katukiveysvaroitin sekä 360 asteen kamerajärjestelmä pysäköintiä helpottamaan.

Uusi Audi Q8 tulee Euroopan markkinoille kuluvan vuoden loppupuolella.

Kuva: Valmistaja

Teknavin 15. tuotantokauden jaksot sekä lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.