Aston Martin AMG:n sydämellä – tässä on uusi saksalaisten vauhdittama Vantage

Aston Martin lukeutuu pienten ja itsenäisten brittiläisten autonvalmistajien joukkoon. Ikoninen Vantage-malli siirtyy ahdettujen moottoreiden aikakauteen kuitenkin Mercedes-AMG:n avustamana.

Jo Aston Martinin nimessä on omanlaistaan viehätystä. Myös autot ovat ulkonäöllisesti pitäytyneet varsin hillityssä asustuksessa klassisen tyylin nimissä, mikä sopii brittivalmistajan maineelle hyvin. Mallinimenä Vantage on ollut ensimmäistä kertaa käytössä jo 1950-luvulla, joten myös nimeen sisältyvät omat velvoitteensa.

Uusi Vantage on omalla tavallaan siro, mutta samalla myös aggressiivinen. Keulan viirumaiset valot ison ilmanottoaukon kanssa varastavat huomion. Sivuprofiili on mittasuhteiltaan perinteistä urheiluautotyyliä pitkän konepellin ja takana sijaitsevan ohjaamon ansiosta. Perä puolestaan näyttää voimakkaine linjoineen hyvin modernilta. Edeltäjiensä jälkeen auton ulkoasu vaatii hetken totuttelua, mutta tyylikkyyttä tästäkään ei puutu.

Muotoilun lisäksi myös pinnan alla on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Uuden Vantagen voimanlähteenä nimittäin toimii ahdettu 4,0-litrainen V8, joka on peräisin yhteistyökumppanilta nimeltään Mercedes-AMG. Vapaasti hengittävien moottorien faneille tämä on luonnollisesti pettymys, mutta rehellisyyden nimissä kyseessä äärimmäisen hieno yksilö ahdettujen V8-moottorien joukossa. Tehoa moottori tarjoilee 510 hevosvoimaa ja vääntöä on tarjolla 685 newtonmetriä. Voima välitetään takapyörille taka-akselin yhteydessä sijaitsevan ZF:n valmistaman 8-portaisen automaattivaihteiston kautta, ja pidosta huolehtii elektroninen tasauspyörästön lukko. Satasen nopeuteen 1 530 kiloa painava Vantage spurttaa 3,6 sekunnissa ja huippunopeutta kertyy 314 km/h.

Uuden Aston Martin Vantagen hinnat saksassa alkavat 154 000 eurosta, ja autojen toimitukset alkavat vuoden 2018 toisella neljänneksellä.

Kuvat: Valmistaja