Jaguar esitteli täyssähköauto I-Pacen – haastaa Teslan 84 000 euron hinnalla

Tesla on hallinnut isojen ja kalliimman hintaluokan sähköautomarkkinoita jo vuosia. Jaguar esitteli nyt ensimmäisen kunnon haastajan Teslalle.

Jaguar I-Pace on valmistajansa ensimmäinen täyssähköauto. Monilta premium-valmistajilta on odotettu haastajaa juuri tähän luokkaan, mutta Jaguarin aggressiivisuus oli ehkä jopa hieman yllättävää.

Olemme kertoneet jo aiemmin tiedossa olevat faktat I-Pacesta. Kyseessä on ylemmän luokan SUV-tyyliä omaava auto, josta löytyy kaksi sähkömoottoria. Akustolla on kokoa 90 kWh, mikä riittää sopivissa olosuhteissa 480 kilometrin ajoon. Tehoa sähkömoottorit tarjoavat 294 kW (400 hv) ja vääntöä löytyy 696 newtonmetriä. Näiden turvin auto ampaisee satasen vauhtiin 4,8 sekunnissa. Auto myös tukee pikalatausta, jolla akku on mahdollista ladata 80 prosentin tasolle noin 40 minuutissa.

Akustot on sijoitettu painopisteen ja tilan nimissä auton pohjaan. Viiden istumapaikan lisäksi takaa löytyy perusmuodossaan 656 litraa tavaratilaa, joka on laajennettavissa 1 453 litraan takapenkit kaatamalla. Ohjaamon on tyyliltään nykyisiä Jaguareja hienostuumman oloinen, ja tämä tullee näyttämään suuntaan lähitulevaisuudessa myös sisarmalleille.

Jaguar I-Pacen hinnat alkavat perusvarustellun S-version 84 380 eurosta. SE-varustelu nostaa hinnan 92 584 euroon, ja se tuo mukanaan laajan kattauksen tyyliä, mukavuutta sekä turvallisuutta. Tästä seuraava taso on HSE, ja tämän hinnat alkavat 98 571 eurosta. Alussa tarjolla oleva ja käytännössä kaiken sisältävä First Edition kustantaa 109 513 euroa.

Jaguar I-Pace on nyt tilattavissa ja ensimmäiset autot saadaan maahan kesän aikana.

Kuvat: Valmistaja