Koeajo: Vauhtikaksikon yllättää Volkswagen Amarok Aventuran sopivuus myös eräjormailuun

Volkswagen Amarok Aventura on vasta toinen sukupolvi mallistossa. Vauhtikaksikko yllättyy etenkin sen maasto-ominaisuuksista.

Volkswagen on tuonut markkinoille Amarok Aventura malliston uuden sukupolven. Karismaattinen ja voimakas Aventura tuo uuden rakenteen ja uuden moottorin, sekä enemmän kokonaispituutta ja pidemmän akselivälin kuin edeltäjänsä. Edellinen versio tuli markkinoille jo vuonna 2010. Vauhtikaksikon testissä on siis vasta toinen sukupolvi.

-Se on ollut menestys Volkkarille. Ei ole tarvinnut uusiutua, Alén tiivistää.

Järjestelmä tarjoaa nopean takavedon lisäksi automaattisen sekä nopean nelipyörävedon. Haastavia paikkoja varten on hidas neliveto ja takatasauspyörästön lukko. Hidas neliveto ja runsas vaihteiden määrä takaavat tasaisen ja rauhallisen vedon.

-Sutimisesta ei ole tietoakaan. Onko tää järjestelmä näin älykäs, Terva-Aho ihmettelee.

-Ihan käsittämätön vetopito ylös kalliolle. Tällaisen auton ominaisuudet ovat niin hurjat, että monihan ei tajua ostaessaan, että tällä voi ajaa tällaisessa, Alén kuvailee.

Suomessa on saataville neljä Volkswagen Amarok -mallia, joista kaikki ovat dieselmoottoreilla. Kahden litran moottorit ovat saatavilla perinteisesti nelisylinterisinä. Lisäksi tarjolla on kolmelitraiset mallit kuusisylinterisinä.

-Sekin on aika ihme juttu, että vielä on V6 ja kolmelitraiset turbodieselit. Alkaa sekin olemaan katoavaa kansanperinnettä, Terva-Aho huomauttaa.

-Tämä on lava-autoista ehkä se henkilöautomaisempi. Aivan mieletöntä, että pickupissa on kymmenen vaihdetta. Ennen se on ollut ennemminkin henkilöautossa, Alén vertaa.

Kaiken kaikkiaan Volkswagen Amarok Aventura yllättää Teknavin vauhtikaksikon, etenkin maasto-olosuhteissaan.

-Yllätti, miten hienosti miten tämä menee kivikossa. Yksi parhaista pickupeista, joita olen ajanut. Kyllä tämä tulisi enemmän eräjorma käyttöön, Alén tiivistää kokemuksia.

Lue myös
Dieselauton verotus ei ole ratkaisu luontokatoon
Heidi Willmanille auton ulkonäkö ratkaisee, mutta myös ajettavuus

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.