Ensituntumaa uudesta BMW X3:sta – myös täyssähköinen versio tulossa

Kolmannen sukupolven BWM X3 esiteltiin lehdistölle Lissabonissa. Elinkaarensa aikana X3-malleja on myyty yli 1,5 miljoonaa kappaletta ja kilpailu on vuosi vuodelta kiristynyt halutun autoluokan kasvaessa.

BMW:n uutukaisen lähimpiin kilpailijoihin kuuluvat esimerkiksi Audi Q5, Mercedes GLC ja Volvo XC60. Hyviä vaihtoehtoja edustavat lisäksi Jaguar F-Pace ja Alfa Romeo Stelvio. Vuonna 2015 Suomessa rekisteröitiin 296 BMW X3:sta, 2016 234 kappaletta ja tämän vuoden puoleen väliin mennessä 149 yksilöä.

BMW:n taktiikka on viedä mallistoa urheilullisesti ja tunnistettavan sukunäköisesti eteenpäin. Ominaisuuksia hyödynnetään yli mallisarjojen ja siksi myös X3 on saanut esimerkiksi turvallisuusominaisuuksia 5-sarjalta.

Muotoilullisesti X3 on muuttunut edeltäjästään ensisilmäyksellä vain faceliftin verran. Sen koko on kuitenkin kasvanut ja paino keventynyt 55 kilolla. Ilmettä uudistavat uudet ja paremmat ajovalot ja sivulinjan pienet muutokset. Perinteisistä sisätiloista löytyvät muun muassa eletoimintoja totteleva multimediajärjestelmä ja tuulilasiin heijastava HUD-näyttö.

Voimanlähteet koostuvat polttomoottoreista ja vuonna 2020 mallisto laajenee mielenkiintoisella täyssähköisellä versiolla. Dieseleitä on tarjolla kaksi (20d, 190 hv; 30d, 265 hv) ja bensakoneita kolme (20i, 184 hv; 30i 252 hv; M40i, 360 hv). Kaikki versiot yhdistyvät xDrive-nelivetoon ja kahdeksanportaiseen automaattivaihteistoon.

Koeajettaviksi oli valittu 30d ja M40i -versiot, joista diesel testattiin off road-lenkillä ja M40i vaihtelevissa tieolosuhteissa. Ajotuntuman ensimmäinen huomio keskittyi parempaan, terävämpään ohjaustuntumaan ja huomattavaan parannukseen äänieristyksessä. Oli myös ilo huomata, että autosta löytyy off road -ominaisuuksia ja kykyä huonommallekin mökkitielle.

Uusi BMW X3 on tilattavissa ja sen hinnat alkavat xDrive20d A Business -version 59 298 eurosta.

Kuvat: Mia Pelttari

Lue myös:
Täysin uusi BMW X3 Suomeen syksyllä – haastaja kovassa luokassa

Teknavin tv-ohjelman 14. tuotantokauden uudet jaksot maanantaisin kello 22.35 MTV3-kanavalla.