EFlexfuel-muunnos tuo biopolttoaineet saataville myös suoraruiskutusmoottoreihin

E85-polttoaineen tai tutummin etanolin käytön polttomoottoriautossa mahdollistavia päivityksiä myyvä eFlexFuel tuo teknologiansa myös suoraruiskutuksellisiin autoihin.

Kotimainen eFlexFuel laajentaa tarjontaansa ja niin sanottu etanolimuunnos tulee saataville myös suoraruiskutuksella toimiviin autoihin. Tämä laajentaa E85-polttoaineen käytön mahdollistavaa muunnosta aiempaa enemmän myös uusiin autoihin.

Uuden tuotelanseerauksen jälkeen Suomessa on noin 1,9 miljoonaa ajoneuvoa, jotka saa päivitettyä käyttämään etanolia. Muunnos sopii bensiiniautoihin ja hybridiautoihin.

Autojen lisäksi myös moottoripyörät, mönkijät tai vesijetit saattavat sopia päivitykseen. Teknologiaa kehittävän yhtiön mukaan Pariisin kaupungin lakaisukoneet hyödyntävät eFlexFuel-päivitystä ja teknologia on saatu toimimaan myös oksasilppurissa.

Tiivistetysti ja yksinkertaisesti eFlexFuel-päivitys mittaa auton polttoaineen koostumusta ja säätelee sen perusteella polttoaineen syöttöä sopivasti. Päivityksen jälkeen voi tämän myötä tankata sekaisin bensiiniä ja etanolia. Polttoaineen koostumusta voi seurata älypuhelimelle ladattavan sovelluksen kautta.

Bioetanoli on suhteellisen paljon bensiiniä edullisempaa. Tällä hetkellä E10-polttoaineen litrahinta on 1,9 euron tietämillä ja E85:n vajaat 1,3 euroa litralta. E85:ttä myyvät ST1- ja ABC-ketjujen tankkausasemat.

Traficomilta saa lisäksi ennen vuotta 2009 rekisteröityihin autoihin 200 euron muuntotuen, jos suorittaa muutoskatsastuksen. Muutoskatsastus on mahdollista tavallisen säännöllisen katsastuksen yhteydessä.

Päästöjen vähennyksen suhteen etanolipäivitys on lähellä sähköauton hankinnan vaikutuksia. Autoilun kilometrien päästöistä putoaa noin 80 prosenttia ja hankittava polttoaine on kotimaista.

Päivitys näkyy myös tehonlisäyksenä turboahdetuissa autoissa, sillä bioetanoli on 104-oktaanista. Tämä lisää moottorin vääntöä.

Etanolimuunnoksen asennuttaminen maksaa tavallisesti noin 600 euroa. Laitteen voi asentaa myös itse.


Kaupallinen yhteistyö

Koodilla TEKNAVI30 saa 30€ alennuksen eFlexFuel -verkkokaupasta sunnuntaihin (21.11.2021) asti.

Lue myös:
Testasimme uuden Autokorjaamo.fi -hintavertailun
Perusteellinen autopesu kannattaa ennen talvikelejä
Tällä kotipistokkeella ja kaapelilla lataat sähköautoa nopeammin – halpaa, eikä sähkömiestäkään tarvita
Koeajo Ford Puma ST: Käytännöllisen kipakka manuaalipuuma huippuvarusteilla
Markku Alén ja huipputehokas ”perhe-Porsche” KymiRingillä: ”Niin näppysissä kuin voi pysyä!”

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta