Apple teki muutoksen iPadin myyntipakkaukseen: ei enää laturia - näin hinta laski

Ei enää latureita iPadien mukana.

Tiistaina 15. lokakuuta julkistetun uuden iPad minin ohella Apple on tehnyt muutoksen myös iPad-perusmallin varustukseen.

Apple on jättänyt laturin pois iPadin myyntipakkauksesta Euroopassa. Muutos on jo tapahtunut Applen omassa Apple Store -verkkokaupassa. Jälleenmyyjiiltä latureilla varustettuja pakkauksia löytynee vielä jonkin aikaa.

Alkujaan syksyllä 2022 julkistetun, 10,9 tuuman näytöllä varustetun iPadin myyntipakkaukseen kuului 20 watin USB-C-laturi. Applen nyt tekemän muutoksen jälkeen myyntipakkauksessa on iPadin lisäksi vain USB‑C‑lataus­johto.

Viimeisimmän muutoksen myötä yhdenkään Applen viralliseen mallistoon kuuluvan iPadin mukana ei toimiteta enää laturia Euroopassa. Muilla markkinoilla tilanne voi olla vielä toinen – esimerkiksi tuorein iPadin laturimuutos ei näytä ainakaan toistaiseksi koskevan Yhdysvaltoja.

iPadin myyntipakkaus ei enää sisällä laturia.
iPadin myyntipakkaus ei enää sisällä laturia.

Myyntipakkauksen vähäisempi sisältö on onneksi heijastunut myös hintaan. Apple on nimittäin laskenut hintoja 20 eurolla. 10. sukupolven iPad-perusmallin uudet hinnat Suomen Apple Storessa ovat:

  • iPad 10,9″ 64 Gt Wi-Fi: 429 € (aiemmin 449 €)
  • iPad 10,9″ 64 Gt Wi-Fi + Cellular: 599 € (aiemmin 619 €)
  • iPad 10,9″ 256 Gt Wi-Fi: 599 € (aiemmin 619 €)
  • iPad 10,9″ 256 Gt Wi-Fi + Cellular: 769 € (aiemmin 789 €)

Osalla muista markkinoista Apple laski hintoja enemmänkin. Esimerkiksi Ranskassa iPadin lähtöhinta painui 449 eurosta nyt 409 euroon. Todennäköisesti Suomessa hintojen laskua on rajannut syyskuun alusta nousseen arvonlisäverokannan huomioiminen.

Erikseen Apple myy 20 watin USB-C-laturia 25 euron hinnalla. iPadin hintojen laskettua 20 eurolla laturin pois jättämisen yhteydessä, joutuu entisen varustuksen saamiseksi siis maksamaan 5 euroa enemmän.

iPadin hintaa Apple laski merkittävästi viimeksi jo toukokuussa. Tuolloin alkaen-hinta laski 599 eurosta 449 euroon samalla, kun Apple pudotti omasta valikoimastaan pois aiemman 9. sukupolven iPadin esitellessään myös uudet 11 ja 13 tuuman iPad Airit M2:lla sekä 11 ja 13 tuuman iPad Prot M4:llä. Jälleenmyyjillä 9. sukupolven iPadin myynti on yhä jatkunut.

Myöskään iPad Airin, iPad Pron tai uuden iPad minin mukana ei toimiteta laturia.