Huawei julkisti Watch GT 5:n ja Watch GT 5 Pron - älykellot myyntiin Suomessa yhteensä kahdeksana versiona 269-599 euron hinnoilla

Huawei on julkistanut uudet Watch GT 5 -sarjan älykellonsa, sekä Watch GT 5:n että Watch GT 5 Pron kummatkin kahtena kokoversiona Barcelonassa järjestetyssä lanseeraustilaisuudessa.

Tuttuun tapaan kokoversiot eroavat tyyliltään ja materiaaleiltaan. Suuremmissa versioissa tyyli on maskuliinisempi, pienemmissä sirompi ja elegantimpi.

Myynnissä Huawei Watch GT 5 -kellot ovat heti julkistuksensa jälkeen 19. syyskuuta alkaen.

Huawei Watch GT 5 -kellojen suositushinnat Suomessa ovat:

  • Huawei Watch GT 5, 46 mm, musta: 269 €
  • Huawei Watch GT 5, 46 mm, sininen: 299 €
  • Huawei Watch GT 5, 41 mm, musta: 269 €
  • Huawei Watch GT 5, 41 mm, sininen: 269 €
  • Huawei Watch GT 5, 41 mm, kulta: 299 €
  • Huawei Watch GT 5 Pro, 46 mm, musta: 399 €
  • Huawei Watch GT 5 Pro, 46 mm, titaani: 499 €
  • Huawei Watch GT 5 Pro, 42 mm, valkoinen keraami: 599 €

Kaupan päälle jälleenmyyjät tarjoavat Huawei FreeBuds 5i -kuulokkeita (suositushinta 79 €) niin kauan kuin niitä varastossa riittää (tarjous ei koske keraamista Huawei Watch GT 5 Pro 42 mm -mallia).

Uutuudet jatkavat Huawein älykellomalliston Watch GT -ydinsarjaa, jossa on panostettu monipuolisiin aktiivisuuden, harjoitusten, terveyden ja hyvinvoinnin seurantaominaisuuksiin sekä pitkään akunkestoon.

Watch GT 5 Pro -kellot eroavat Watch GT 5 -kelloista materiaalien ohella muutamilla lisäominaisuuksilla. Watch GT 5 Pro -kelloista löytyy muun muassa ekstrana EKG-sydänsähkökäyrämittaus sekä sukeullustoiminnot, mukaan lukien syvyysanturi sekä sukelluskestävyys 40 metrin syvyyteen asti.

Huawei Watch GT 5, 46 mm, musta ja sininen.
Huawei Watch GT 5, 46 mm, musta ja sininen.

Suuremmat 46 millimetrin kokoversiot Huawei Watch GT 5:stä ja Huawei Watch GT 5 Prosta sisältävät perinteisen muotoilun. Näyttöä ympäröivässä kehyksessä on numeroita ja merkintöjä, ja ympäröivä runko on kahdeksankulmioinen. Runkomateriaalina 46 millimetrin Watch GT 5 Prossa on titaani ja 46 millimetrin Watch GT 5:ssä ruostumaton teräs.

Huawei Watch GT 5, 41 mm, musta, sininen ja kulta.
Huawei Watch GT 5, 41 mm, musta, sininen ja kulta.

Pienemmissä kokoversioissa näyttöä ympäröi ohuempi kehys. Watch GT 5:ssä pienempi runkokoko on 41 millimetriä ja Watch GT 5 Prossa 42 millimetriä.

Huawei Watch GT 5:ssä näytön pintana on erikoiskovalla pinnoitteella viimeistely lasi. Watch GT 5:n 46 millimetrin kokoversion sininen ranneke yhdistää fluoroelastomeeria ja punottua kierrätettyä nailonia.

Huawei Watch GT 5 Pro, 46 mm, musta ja titaani.
Huawei Watch GT 5 Pro, 46 mm, musta ja titaani.

Huawei Watch GT 5 Prossa on näytön pintana safiirikristalli. 46 millimetrin mallissa runko ja kehys ovat titaania, kun 42 millimetrin mallissa runko on nanokristallisoitua keraamia ja kehys osin titaania. Molemmissa takapinta on nanokristallisoitua keraamia.

42 millimetrin Huawei Watch GT 5 Pron rungon valmistaminen vaatii seitsemänpäiväisen 1 500 celsiusasteen polttoprosessin sekä kiillotuksen. 42 millimetrin mallin viimeistelevät kullanväriset yksityiskohdat.

Huawei Watch GT 5 Pro, 42 mm.
Huawei Watch GT 5 Pro, 42 mm.

Kestävyydeltään Huawei Watch GT 5 -kellot ovat 5ATM- ja IP69K-luokiteltuja. 5ATM-luokitus tarkoittaa kellon kestävän ISO 22810:2010 -standardin mukaisesti 10 minuutin ajan 50 metrin syvyyttä vastaavaa staattista veden painetta.

Tuttua IP68-luokitusta kattavampi IP69K puolestaan merkitsee pölytiiviyden ohella vedenkestävyyttä testatun kuumalla kelloon kohdistetulla vesisuihkulla (veden lämpötila 75-85 astetta, veden virtaus 14-16 l/min, paine 9 500 – 10 500 kPa ja eri kulmista 0, 30, 60 ja 90 astetta 30 sekunnin ajan kustakin).

Kokoversioista pienemmät sisältävät 1,32 tuuman AMOLED-näytön ja suuremmat 1,43 tuuman AMOLED-näytön, kummassakin 466×466 pikselillä. Sivulta löytyvät kotipainikkeena toimiva pyöritettävä kruunupainike sekä toinen sivupainike.

Mo Farah ja Pamela Reif jatkavat Huawein mainoskasvoina myös Watch GT 5 -kellojen osalta.
Mo Farah ja Pamela Reif jatkavat Huawein mainoskasvoina myös Watch GT 5 -kellojen osalta.

Huawei Watch GT 5 -kellot sisältävät ensimmäisenä Huawein uudistetun kokonaisvaltaisen Huawei TruSense -mittausjärjestelmän, joka koostuu sekä uudistuneesta laitteistosta että ohjelmistosta.

Huawei TruSensen osana toimii täysin uusi sensorimoduuli, jossa on monialueinen rakenne, joka parantaa toiminnan tarkkuutta ja luotettavuutta, sekä entistä läpinäkymättömämpi lasi, joka parantaa mitattavien signaalien laatua.

Huawein mukaan TruSensen mittaustarkkuus on entistä parempi, yltäen yli 98 prosentin tarkkuuteen sykkeen mittauksessa ja alle 2 prosentin virheeseen veren happipitoisuuden mittauksessa.

Optisen sykemittauksen ja veren happipitoisuuden mittauksen lisäksi Watch GT 5 Pro -kelloissa on lisänä vielä EKG-sydänsähkökäyrämittaus.

Naisten terveyden seurantaan on tehty parannuksia paremmalla, kattavammalla kuukautiskierron seurannan raportilla ja visualisoinnilla. Kelloissa on ihon lämpötilamittari, jonka osalta kehittymistä voi nyt uudistuksena seurata kuvaajan muodossa.

Erilaisia harjoitustiloja Watch GT 5 -kellot tukevat yli 100 kappaletta. Uutuutena mukana on esimerkiksi parannettu polkujuoksutila.

Ulkoilmaharjoitusten yhteyteen Huawei on tuonut mukaan värilliset kartat, jotka mahdollistavat reittien helpon tarkastelun. Reittejä voi ladata kelloon ja mukana on myös toiminto, joka johdattaa takaisin samaa reittiä lähtöpisteeseen.

Kartta Huawei Watch GT 5 Prossa.
Kartta Huawei Watch GT 5 Prossa.

Juoksuharjoitusten yhteydessä mukana on juoksuanalyysi. Kello havaitsee maakosketusajan, pystysuuntaisen liikkeen ja tasapainon ja antaa vinkkejä juoksun kohentamiseen.

Pyöräilyharjoituksissa uutta on tietojen live-synkronointi puhelimeen, jonka Huawei Health -sovellusta voi käyttää tietojen esittämiseen.

Aiemmin 46 millimetrin Huawei Watch GT 4 -mallissa ensiesitelty kahden taajuuden Sunflower-satelliittipaikannus on nyt mukana kaikissa Huawei Watch GT 5 -kelloissa. Päivitetty antenni ja optimoidut algoritmit tarjoavat Huawein mukaan jopa 40 prosenttia paremman reittitarkkuuden, 30 prosenttia paremman matkatarkkuuden ja 20 prosenttia paremman vauhtitarkkuuden mittauksissa.

Uusi lisäys Huawei-kelloihin ovat edistyneet golf-ominaisuudet Huawei Watch GT 5 Prossa. Tarjolla on range-tila, joka kertoo harjoiteltaessa tietoja swingistä (backswing- ja downswing-ajat, swingin tempo ja nopeus). Golf-kenttätila puolestaan tarjoaa 3D-kartat jopa yli 15 000 golf-kentältä ympäri maailman. Kellosta voi tarkastella väylien yksityiskohtia tiiltä viheriöille. Kello kertoo muun muassa etäisyydestä viheriön alkuun, keskukseen ja takareunaan sekä eri esteisiin.

Huawei Watch GT 5 Pro tarjoaa edistyneet golf-ominaisuudet.
Huawei Watch GT 5 Pro tarjoaa edistyneet golf-ominaisuudet.

Lisäksi kello osaa kertoa sääolosuhteista, tuulen nopeudesta ja suunnasta, sekä kentän ominaisuuksista, kuten viheriön kaltevuudesta.

Huawei Watch GT 5 Pro -kelloissa on lisäksi panostettu sukellusominaisuuksiin. Nämä kellot tarjoavat 40 metrin syvyyteen yltävän sukelluskestävyyden. Vapaasukellus-harjoitustila kertoo esimerkiksi sukellusajasta ja enimmäissyyvyydestä.

Mukana Huawei Watch GT 5 -kelloissa on myös unen ja stressin seuranta. Uniseuranta sisältää unenvaiheiden erottelun ja unen laadun pisteytyksen lisäksi myös hengityksen seurannan ja voi tällä perusteella auttaa havaitsemaan mahdollisen uniapnean.

Huawei Watch GT 5 -kellojen yhteydessä Huawei lanseeraa Pohjoismaihin ja useampiin Euroopan maihin myös kuukausimaksullisen Huawei Health+ -tilauksensa. Uusien kellojen kanssa Huawei Health+ tarjoaa ilmaisen kolmen kuukauden kokeilun, jonka jälkeen tilauksen hinta on 7,99 euroa kuukaudessa tai 59,99 euroa vuodessa.

Lisäominaisuuksien sijaan Huawei Health+ tarjoaa ennemminkin erilaisia lisäsisältöjä.

Tarjolla on eri lajeihin ammattilaisten tähdittämiä kurssisisältöjä, joilla esiintyvät muun muassa Huawein mainoskasvoina toimivat Mo Farah juoksun ja Pamela Reif esimerkiksi pilateksen osalta. Kursseja löytyy myös esimerkiksi joogaan ja meditaatioon.

Osa Health+:aa on myös päivitetty Stay Fit -suunnitelma, joka tarjoaa yli 100 erilaista harjoitussessiota.

Nukkumista avittamaan Health+:ssa on tarjolla 170 kappaletta erityisesti rauhoittumista tukevaa musiikkia. Tarjolla on myös yhdeksän erilaisen hengitysharjoitukse valikoima.

Huawei Watch GT 5 -kelloissa voi käyttää täyttä näppäimistöä viesteihin vastaamiseen.
Huawei Watch GT 5 -kelloissa voi käyttää täyttä näppäimistöä viesteihin vastaamiseen.

Käyttöjärjestelmänä Huawei Watch GT 5 -kelloissa on HarmonyOS 5.0. Ensi kertaa Watch GT -kelloissa on tarjolla täysi näppäimistö. Tuettujen viestisovellusten (SMS, WhatsApp, Instagram, Messenger,, Telegram, Signal, Skype, Viber) viesteihin voi vastata suoraan kellosta sen ollessa paritettuna Android-puhelimen kanssa.

Akunkesto 46 millimetrin Huawei Watch GT 5:ssä ja Watch GT 5 Prossa yltää yhä jopa 14 päivään kevyellä ja 9 päivään raskaalla käytöllä. Aina päällä -näyttötilalla akunkesto on jopa 5 päivää. 41 millimetrin Watch GT 5 ja 42 millimetriin Watch GT 5 Pro tarjoavat puolestaan jopa 7 päivän akunkeston kevyellä ja 5 päivän akunkeston raskaalla käytöllä. Aina päällä -näyttötilan kanssa akun pitäisi kestää 3 päivää.

Yleisesti Huawei Watch GT 5 -kelloja voi käyttää sekä Android- että iPhone-puhelimen kanssa.

Huawei Watch GT 5 Pro, 46 mm.
Huawei Watch GT 5 Pro, 46 mm.
Huawei Watch GT 5 Pro, 42 mm.
Huawei Watch GT 5 Pro, 42 mm.

Huawei Watch GT 5:n ja Watch GT 5 Pron tekniset tiedot

  • Runkomateriaali
    • Watch GT 5, 41 mm: ruostumaton teräs
    • Watch GT 5, 46 mm: ruostumaton teräs
    • Watch GT 5 Pro, 42 mm: nanokristallisoitu keraami
    • Watch GT 5 Pro, 46 mm: titaaniseos
  • Näytön pinta
    • Watch GT 5: lasi
    • Watch GT 5 Pro: safiirikristalli
  • Näyttö
    • 41 mm Watch GT 5 ja 42 mm Watch GT 5 Pro
      • 1,32 tuuman AMOLED-näyttö 466×466 pikselillä (352 PPI)
    • 46 mm Watch GT 5 ja 46 mm Watch GT 5 Pro
      • 1,43 tuuman AMOLED-näyttö 466×466 pikselillä (326 PPI)
  • Pyöritettävä kruunupainike ja sivupainike
  • Kaiutin ja mikrofoni
  • Optinen sykemittaus ja veren happipitoisuuden mittaus, lisäksi Watch GT 5 Prossa EKG-sydänsähkökäyrämittaus
  • Lämpötila-anturi
  • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / magnetometri (kompassi) / barometri / valoisuuden tunnistin, lisäksi syvyysanturi Watch GT 5 Prossa
  • GPS (kaksitaajuus) / GLONASS / BDS (kaksitaajuus) / Galileo (kaksitaajuus / QZSS (kaksitaajuus) -paikannus
  • Bluetooth 5.2 (BR + BLE)
  • Langaton lataus
  • Akunkesto
    • 41 mm Watch GT 5 ja 42 mm Watch GT 5 Pro
      • Jopa 7 päivää kevyellä ja 5 päivää raskaalla käytöllä, 3 päivää aina päällä -näyttötilalla
    • 46 mm Watch GT 5 ja 46 mm Watch GT 5 Pro
      • Jopa 14 päivää kevyellä ja 9 päivää raskaalla käytöllä, 5 päivää aina päällä -näyttötilalla
  • Koko ja paino
    • Watch GT 5, 41 mm: 41,3 x 41,3 x 9,5 millimetriä ja 35 grammaa ilman ranneketta
    • Watch GT 5, 46 mm: 45,8 x 45,8 x 10,7 millimetriä ja 48 grammaa ilman ranneketta
    • Watch GT 5 Pro, 42 mm: 42,49 x 42,49 x 9,6 millimetriä ja 44 grammaa ilman ranneketta
    • Watch GT 5 Pro, 46 mm: 46,3 x 46,3 x 10,9 millimetriä ja 53 grammaa ilman ranneketta
  • 5ATM / IP69K -luokiteltu kestävyys, lisäksi Watch GT 5 Prossa sukelluskestävyys 40 metriin asti (EN13319)
  • Käyttölämpötila -20 – +45 ℃
  • Yhteensopiva Android (väh 9.0) ja iOS (väh 13.0) kanssa