OnePlus julkisti 79 euron Nord Buds 3 Pro -kuulokkeet - jopa 49 desibelin melunvaimennus ja pitkä akunkesto

OnePlussan täyslangattomien nappikuulokkeiden valikoimaa täydentävät uutena edullisena vaihtoehtona Summer Launch Event -tapahtumassa Italian Milanossa julkistetut Nord Buds 3 Pro -kuulokkeet.

Nord Buds 3 Pro tulee Suomessa saataville heti julkistuksen jälkeen 79 euron suositushinnalla. Kaksi värivaihtoehtoa kuulokkeista ovat musta Starry Black sekä jadenvihreä Soft Jade.

OnePlus on panostanut kuulokkeissa ”lippulaivatason” melunvaimennukseen laajalla taajuusalueella sekä ”studiotason” äänentoistoon voimakkaalla bassolla.

”Langattomista kuulokkeista on tullut useimmille jo arkea , mutta niiden melunvaimennusominaisuuksissa ja äänenlaadussa on silti suuria eroja”, kommentoi Kinder Liu, OnePlussan operatiivinen johtaja. ”OnePlus Nord Buds 3 Pro -kuulokkeet on suunniteltu nuorille, teknologiasta kiinnostuneille käyttäjille, jotka etsivät hyvän hinta-laatusuhteen kuulokkeita melunvaimennuksella ja laadukkaalla äänentoistolla.”

Nord Buds 3 Pro -kuulokkeet ovat varustettu 12,4 millimetrin dynaamisilla kaiutinelementeillä sekä kolmella mikrofonilla (yksi digitaalinen ja kaksi analogista) kummassakin kuulokkeessa. Taajuusvaste yltää 20 hertsistä 40 kilohertsiin.

OnePlus Nord Buds 3 Pro, Starry Black.
OnePlus Nord Buds 3 Pro, Starry Black.

Kaiutinelementti on valmistettu korkealaatuiseksi kehutusta TPU-muovista, jossa on titaanipinnoite, jonka kerrotaan parantavan basson syvyyttä ja dynamiikkaa ja tuottavan kerrostetun äänen harmonisoiden basson ja diskantin. OnePlussan lippulaivakuulokkeista mukaan on tuotu bassoa voimistava BassWave 2.0 -teknologia, joka hienosäätää bassotaajuuksia luodakseen syvän ja matalan tason säilyttäen samalla selkeyden ja tarkkuuden.

OnePlussan Master EQ -taajuus löytyy myös Nord Buds 3 Prosta. Mukana on kolme erilaista tilaa – Balanced, Serenade ja Bass.

Erityisesti Nord Buds 3 Prossa on panostettu myös aktiivisen melunvaimennukseen, joka hiljentää ulkopuolisia ääniä jopa 49 desibelillä. Melunvaimennus toimii laajalla 4 000 hertsin taajuusalueella hiljentäen monipuolisesti korkeampia ja matalampia ääniä.

Melunvaimennus mukautuu älykkäästi tunnistaen ympäristön äänet ja valiten reaaliajassa sopivimman melunvaimennustilan kolmesta vaihtoehdosta (15, 25 ja 49 desibeliä). Lisäksi kuulokkeilla voi suorittaa istuvuustestin, jolla voi mukauttaa äänentoiston ja melunvaimennuksen oman korvakäytävän kannalta optimaaliseksi.

Nord Buds 3 Pro:lla on myös TÜV Rheinlandin korkeatasoisen melunvaimennuksen sertifikaatti.

OnePlus Nord Buds 3 Pro, Soft Jade.
OnePlus Nord Buds 3 Pro, Soft Jade.

Vastavuoroisesti käytettävissä on myös läpikuuluvuustila. Puheluissa äänenlaatua on parantamassa OnePlussan Crystal Clear Call -tekniikka, ja kuulokkeiden rakenne on suunniteltu minimoimaan tuulesta aiheutuva kohina.

Nord Buds 3 Pro -kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.4 -yhteyttä sekä yhdistämistä kahteen laitteeseen samanaikaisesti. Muun muassa Android-laitteiden kanssa kuulokkeet tukevat Googlen Fast Pair -pikaparitusta.

Akunkesto Nord Buds 3 Pro -kuulokkeissa on 5,5 tuntia melunvaimennuksella ja jopa 12 tuntia ilman melunvaimennusta. Vastaavasti yhdessä latauskotelon kanssa akunkesto on 20 ja 44 tuntia. Kuulokkeissa on 58 ja latauskotelossa 440 milliampeeritunnin akku. 10 minuutin pikalataus tuo jo 11 tuntia kuunteluaikaa kuulokkeisiin ja latauskoteloon (ilman melunvaimennusta). Latauskoteloa voi ladata USB-C-liitännästä, mutta langatonta latausta ei ole tuettuna.

Kestävyydeltään kuulokkeet ovat IP55-luokiteltuna suojattu pölyltä sekä kestävät vesiroiskeita ja kevyttä vesisuihkua.

Nord Buds 3 Pro -kuuloke painaa 4,4 grammaa ja latauskotelo 38,2 grammaa.