OnePlussalta yllätys: uusi keskihintaluokan Nord 4 -puhelin tarjoaa OnePlussan toistaiseksi pisimmän päivityslupauksen

OnePlus on julkistamassa 16. heinäkuuta Milanossa, Italiassa, järjestettävässä Summer Launch Event -lanseeraustilaisuudessaan neljä uutuustuotetta.

Tulossa ovat ensimmäinen metallinen 5G-älypuhelin OnePlus Nord 4, uusi lippulaivatabletti OnePlus Pad 2, edulliset langattomat kuulokkeet OnePlus Nord Buds 3 Pro sekä WearOS-älykello OnePlus Watch 2R.

Julkistusten lähestyessä OnePlus on jatkanut vaiheittaisia ennakkopaljastuksiaan uutuuksista.

Nyt OnePlus on vahvistanut uuden Nord 4 -puhelimen tarjoavan metallisen rakenteen lisäksi muutakin erityistä. Nord 4:stä on nimittäin tulossa OnePlussan toistaiseksi pisimmän päivityslupauksen tarjoava puhelin. OnePlus lupaa puhelimelle neljän suuren järjestelmäpäivityksen lisäksi kuusi vuotta tietoturvapäivityksiä. Tähän asti OnePlussan päivityslupaus on ollut sen huippupuhelimissa 4+5 vuotta.

”OnePlus Nord 4:n käyttäjät saavat useiksi vuosiksi nopean ja sulavan käyttökokemuksen entistä
pidemmän päivityslupauksen, pitkäikäisen käytön sujuvuuden testauksen sekä edistyksellisen
akkuteknologiamme ansiosta ”, kertoo OnePlussan operatiivinen johtaja (COO) Kinder Liu.

Nord 4:ssä hyödynnetään jälleen jo aiemmista OnePlus-puhelimista tuttua Battery Health Engine -akkuteknologiaa, joka pidentää akun elinikää. Akku kestää erinomaisena yli neljää vuotta vastaavan 1 600 lataussyklin ajan, joka on jopa tuplasti tavanomaiseen verrattuna.

”Pidempien ohjelmistopäivitys en tarjoaminen ilman puhelimen pitkäikäisen käytön tai akun
kunnon testausta on kuin rakentaisi vahvan talon heikon perustan päälle: se näyttää hyvältä,
mutta sen kanssa ei haluaisi elää”, jatkaa Lu.

OnePlus on kertonut, että Nord 4 on testattu kattavasti ja sertifioitu pysymään nopeana
ja sulavana pitkään sen saatua TÜV SÜD Fluency 72 Month – testissä A-luokituksen.

Testissä selvitetään, kuinka nopeana ja sulavana puhelin pysyy vielä vuosien käytön jälkeen. Puhelimelle tehdään useita testejä tavalla, joka vastaa kuuden vuoden käyttöä, sisältäen esimerkiksi suurten tiedostojen kopioimista muistiin ja niiden poistamista.

Puhelimella otetaan esimeriksi tuhansia valokuvia ja videoita, lähetetään yli 15 000 tekstiviestiä ja asennetaan yli 180 sovellusta. Lopuksi tarkistetaan, kuinka kauan aikaa puhelimelta kuluu samojen perustoimintojen suorittamiseen ja suosittujen sovellusten käyttöön. Puhelimen tulee suoriutua tietyssä ajassa saadakseen A-luokituksen ja OnePlussan mukaan Nord 4 on tällä hetkellä ainoa puhelin, joka on saavuttanut 72 kuukauden A-luokituksen kyseisessä testissä.

Aiemmin OnePlus on jo vahvistanut Nord 4:n olevan paksuudeltaan 7,99 millimetriä, mikä tekee siitä ohuimman Nord-sarjan puhelimen toistaiseksi. Lisäksi se on ensimmäinen 5G-aikakauden metallirakenteinen älypuhelin alumiinirungollaan.

OnePlus Nord 4:n erikoisuus 5G-älypuhelinten joukossa on sen metallirakenne.
OnePlus Nord 4:n erikoisuus 5G-älypuhelinten joukossa on sen metallirakenne.
OnePlussan 16. heinäkuuta julkistettavat uutuudet.
OnePlussan 16. heinäkuuta julkistettavat uutuudet.

Nord 4:n rinnalla tulossa ovat OnePlus Pad 2, Nord Buds 3 Pro -kuulokkeet ja OnePlus Watch 2R -älykello.

OnePlus Pad 2 on tulossa seuraajaksi vuonna 2023 nähdylle alkuperäiselle OnePlus Padille.

OnePlus Pad 2:n OnePlus on vahvistanut jo tarjoavan 12,1 tuuman näytön 7:5-kuvasuhteella sekä alan johtavalla järjestelmäpiirillä, jonka tiedetään tarkoittavan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3:a.

OnePlus Pad 2 Nimbus Gray -värissä folio-suojakuoren kanssa.
OnePlus Pad 2 Nimbus Gray -värissä folio-suojakuoren kanssa.

Uudet Nord Buds 3 Pro -kuulokkeet tarjoavat jopa 49 desibelin aktiivisen melunvaimennuksen laajalla 4 000 hertsin taajuusalueella, 12,4 millimetrin kaiutinelementit sekä BassWave 2.0 -teknologian. Värivaihtoehtoja kuulokkeista ovat musta Starry Black sekä jadenvihreä Soft Jade.

Nord Buds 3 Pro -kuulokkeet kahtena värivaihtoehtona.
Nord Buds 3 Pro -kuulokkeet kahtena värivaihtoehtona.

OnePlus Watch 2R jatkaa alkuperäisen OnePlus Watch 2:n tavoin kaksiosaisella arkkitehtuurilla ja tarjoaa jopa 100 tunnin akunkeston, kaksitaajuuksisen GPS:n sekä kaksi värivaihtoehtoa, jotka Watch 2R:ssä ovat harmaa Gunmetal Gray sekä vihreä Forest Green. Runko on alumiinia erona teräsrunkoisesta OnePlus Watch 2:sta, minkä lisäksi muotoilu on erilainen.

Kiinan vastaavasti muotoillussa OnePlus Watch 2:ssa on myös oma mobiiliverkkoyhteys, mutta siitä OnePlus ei ole Watch 2R:n yhteydessä maininnut.

OnePlus Watch 2R kahtena värivaihtoehtona.