iRobot tarjoaa näppärää ratkaisua niille, jotka pitävät puhtaasta kodista, mutta eivät tykkää siivoamisesta.
Kodin siistinä pitäminen voi olla välillä raskasta ja kuormittavaa työtä. Siisti koti voi kohottaa mielialaa paljonkin, mutta joskus sen vaatima panostus voi tuntua turhan suurelta. Etenkin esimerkiksi raskaan työpäivän jälkeen voi olla todella vaikeaa löytää motivaatiota kodin siivoamiseen, mikä onkin täysin ymmärrettävää.
Hyvänä ratkaisuna tähän pulmaan voidaan pitää esimerkiksi iRobotin valmistamia siivousrobotteja, jotka voivat huolehtia lattioiden siistinä pitämisestä vaikka päivittäin. Mikä parasta, nämä laitteet voivat siivota täysin itsenäisesti ilman sen kummempaa panostusta käyttäjän puolelta. Saimme pikatestiin kaksi iRobotin laitetta, jotka keventävät tehokkaasti kodin siivoamisen taakkaa käyttäjiensä harteilta.
Kodin imurointi onnistuu vaikka kotisohvalla tai toimistolla istuen
iRobot Roomba J7+ on loistava apuri niille, jotka haluavat pitää lattiansa siistinä ilman jatkuvaa stressaamista imuroimisesta. J7+ huolehtii, että kaikki roskat, murut ja karvat tulee siivottua kolmivaiheisella siivousjärjestelmällään. Tätä kolmivaiheista siivousjärjestelmää toteuttavat J7+:n eri lattiapinnoille sopiva harjapari, kulmaharja sekä kymmenkertainen voimaimu. Kaikki näistä tekijöistä ovat suunniteltu erilaisten lattialta mahdollisesti löytyvien roskien pois siivoamiseen.
J7+ voidaan asettaa siivoamaan vain nappia painamalla milloin tahansa. Tämä tapahtuu iRobot-älypuhelinsovelluksen kautta, ja saman sovelluksen avulla se taipuu paljon muuhunkin. J7+ voi esimerkiksi ehdottaa sopivia aikoja, jolloin käyttäjä on poissa kotoa ja robotti-imuri voi imuroida alueensa rauhassa, esimerkiksi käyttäjän ollessa töissä tai vaikkapa ruokaostoksilla. Siivouksen aikana J7+ tunnistaa lattialla olevat esteet, kuten esimerkiksi matot ja sähköjohdot, ja kiertää ne sopivan välimatkan päästä välttääkseen jumiin jäämistä. Pyöriessään ympäri asuntoa J7+ myös oppii tuntemaan siivousalueensa eri huoneet, ja tämän myötä sitä voidaan myös tarvittaessa pyytää imuroimaan jokin tietty huone erikseen milloin vain.
Imuroinnin jälkeen J7+ vetäytyy lataustelakkaansa automaattisesti, ja paikoilleen päästyään se tyhjentää roskasäiliönsä lataustelakassa olevaan CleanBase-pölysäiliöön. Näin itse imuri on saman tien taas valmiina seuraavaa imurointikertaansa varten. Käyttäjän ei tarvitse siis itse tyhjentää J7+:n roskasäiliötä ollenkaan. CleanBase-pölysäiliön tyhjentäminen voidaan puolestaan hoitaa parhaimmillaan vain 60:n päivän välein. Näiden tekijöiden perusteella lienee perusteltua väittää, että J7+ on yksi markkinoiden parhaista laitteista niille, jotka eivät tykkää murehtia lattioiden imuroimisesta vähääkään.
Tekniset tiedot (iRobot Roomba J7+):
- Hinta: 779 euroa (teknavi.com)
- Clean Base -pölysäiliö
- Automaattinen imurin roskasäiliön tyhjennys
- AllergenLock-pölypussit
- PrecisionVision-navigointitoiminto
- Ääniohjaus:
- Google Assistant
- Alexa
Edes moppaaminen ei ole enää ihmisten hommaa
Lattioiden puhtaana pitäminen sisältää kuitenkin myös muuta, kuin pelkästään imuroimisen; lattiat pitää toisinaan myös mopata. Tässä auttaa toinen laite iRobotilta: Braava Jet M6. Sen toimintaperiaate on pitkälti verrattavissa yllä mainittuun J7+:aan, sillä se liikkuu ympäri siivousaluettaan yhtä lailla esteitä väistellen ja ympäristöään tarkkaillen. Erona J7+:n ja Jetin välillä on kuitenkin se, että Jet on vastuussa lattioiden moppaamisesta sekä jossain määrin myös pölyjen pyyhkimisestä.
Jetin mukana toimitetaan sekä kuiva- että pesupyyhintätyynyt, ja niiden kiinnittäminen robottimoppiin on tehty helpoksi. Kuivapyyhintätyynyllä Jet poistaa lattialle kertynyttä pölyä, ja pesupyyhintätyynyn tehtävänä on sekä puhdistaa lattiat että kerätä esimerkiksi lattialle läikkyneet juomat mukaansa. Jet on varustettu myös irrotettavalla vesisäiliöllä sekä vesisuihkulla, joka kostuttaa tarvittaessa lattiaa robottimopin edestä. Tällöin moppausjälki on tarkempaa ja hieman sitkeämmätkin tahrat irtoavat lattiasta.
Aivan kuten J7+, myös Jet voidaan komentaa töihin joko itse robotista löytyvää CLEAN-painiketta painamalla, tai iRobot-sovelluksella, ja myös Jet voidaan ajastaa työskentelemään vain silloin, kun käyttäjä itse ei ole kotona. Voisi kuvitella, että siivousurakka ei tästä juuri helpommaksi muutu, mutta J7+ voi kaiken tämän lisäksi jopa kertoa Jetille, kun lattiat on imuroitu, jolloin Jet tietää aloittaa moppaamisen. Nämä laitteet voivat siis jopa kommunikoida keskenään iRobot-sovelluksen välityksellä. Sovellus voi lähettää myös ilmoituksia käyttäjälle, mikäli jompikumpi näistä siivousroboteista onnistuu esimerkiksi hankkiutumaan jumiin johonkin. Tällöin käyttäjä voi rientää apuun, ja siivousurakka voi jatkua.
Tekniset tiedot (iRobot Braava Jet M6)
- Hinta: 649 euroa (teknavi.com)
- Kuiva- ja pesupyyhintä
- Helposti vaihdettavat pyyhintätyynyt
- Irrotettava vesisäiliö
- Vesisuihku etupaneelissa
- Ääniohjaus:
- Google Assistant
- Alexa
Näillä iRobotin robotti-imureilla kodin siistinä pitäminen helpottuu huomattavasti perinteisiin imureihin verrattuna. Imuroinnin ja moppaamisen jäädessä robottien vastuulle käyttäjälle jää enemmän aikaa muiden asioiden hoitamiseen. Sitä paitsi, jos nämä robotit ajastetaan siivoamaan silloin, kun käyttäjä itse on töissä, on hänen mukavampi tulla siistiin kotiin työpäivän päätteeksi.
Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.
Lue myös:
Wiser tekee mistä tahansa kodista monella tapaa älykkään
Withings tarjoaa apua terveellisempään elämään
Testi: LG C1 – pätevä OLED etenkin pelikäyttöön
Koeajossa uusi Ford Fiesta X – Teknavin Anniina: ”Sport-modella auto on huomattavasti pirteämpi!”
Anssi myi A-Mersunsa Autovexin kautta – ”Odotukset ylittyivät”
Kotitoimiston työergonomiaan panostaminen auttaa jaksamaan