ZTE julkisti Nubia-uutuuksia: taittuvanäyttöinen simpukkapuhelin ja 2. sukupolven 3D-näytöllinen tabletti

ZTE on esitellyt lukuisia uutuuksia MWC-messuilla.

Mukaan mahtuu Nubia-brändin alla sekä taittuva älypuhelin että uusi 3D-näytöllinen tabletti.

Kiinalaisen ZTE:n Nubia-uutuuksista suurimman huomion saanee taittuvalla näytöllä varustettu ja 599 Yhdysvaltain dollarin hintoineen verrattain edullinen simpukkapuhelin Nubia Flip 5G. Samalla nähtiin kuitenkin myös 3D-näytöllä varustettu tabletti Nubia Pad 3D II.

Nubia Flip 5G

Nubia Flip 5G on valmistajansa mukaan nuorille suunnattu taittuvanäyttöinen älypuhelin, joka taittuu pystysuunnassa muun muassa Samsungin Galaxy Z Flip -sarjalaisten tavoin.

Puhelimessa on suuri 6,9-tuumainen näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella ja kohtalaisen huomaamattomalla taitoksella. Lisäksi kannessa sijaitseva, pyöreä kamerakohouma sisältää myös pienikokoisen ja niin ikään ympyrän muotoisen vilkaisunäytön kellolle ja ilmoituksille.

Kanessa on 50 megapikselin kameran johtama, kahdella kameralla varustettu kokoonpano, jota apunäytön ansiosta voi käyttää myös omakuvien räpsimiseen. Järjestelmäpiiriksi on valittu Qualcommin Snapdragon 7 Gen 1.

Akkukapasiteetti on 4 310 milliampeerituntia, ja hinnat alkavat 599 dollarista. ZTE Nubia Flip 5G on täten suositushintoja vertailtaessa toistaiseksi edullisin taittuvanäyttöinen älypuhelin, jonka tarkemmasta eri markkina-alueiden saatavuudesta ei vielä kuitenkaan ole tietoa.

Nubia Pad 3D II

ZTE Nubia Pad 3D II toistaa 3D-sisältöä ilman erikoislaseja.

Nubia Pad 3D II:n suurin valttikortti on nimessäkin esillä oleva kolmiulotteinen näyttö. Tabletilla voi täten nauttia esimerkiksi 3D-elokuvista tyystin ilman laseja, minkä ohella sisäänrakennetty Neovision 3D Anytime -teknologia muuttaa tavanomaista 2D-kuvaa kolmiulotteiseksi.

Ensimmäiseen sukupolveen verrattuna Nubia Pad 3D II sisältää valmistajansa mukaan 80 prosenttia paremman 3D-tarkkuuden ja 100 prosenttia korkeamman kirkkauden. Myös tekoälyn merkitys on kasvanut esimerkiksi kolmiulotteisen sisällön käsittelyssä ja muuntamisessa.

3D-toisto on aiempaa kirkkaampaa ja tarkempaa.

Tabletin takana on kaksoiskamera, jolla voi niin ikään tallentaa 3D-valokuvia ja -videoita näytöllä katseltavaksi.

Käytössä on Qualcomm 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, LPDDR5X-luokan tehokas RAM-käyttömuisti ja nopea UFS 4.0 -tyypin tallennusmuisti, jota on saatavilla jopa 512 gigatavuun saakka. Akkukapasiteetti on peräti 10 000 tuntia.

Kolmiulotteista sisältöä toistava näyttö on 12-tuumainen ja varustettu 2,5K-tarkkuudella sekä jopa 144 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi tabletissa on stereokaiuttimet ja 5G-yhteydet.

Toistaiseksi ZTE ei ole paljastanut Nubia Pad 3D II:n hinta- ja saatavuustietoja.

Nubia Music -mallisto

Nubia Music.
Nubia Music.

ZTE esitteli lisäksi muutamia, valittuun osa-alueeseen panostavia älypuhelimia. Uudet Nubia Music -älypuhelimet sisältävät kaksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää sekä tekoälyä hyödyntäviä äänialgoritmeja, minkä ohella uutuuksissa on panostettu stereoäänentoistoon.

ZTE:n mukaan Nubia Music -puhelimet tuottavat ”600 prosenttia tavanomaista voimakkaamman äänentoiston”, jos kohta on epäselvää, millaisiin keskiarvoihin valmistaja puheillaan viittaa. Takana on näyttävä kaiutin.

Muita uutuuksia ovat Nubia Focus 5G, joka tarjoaa 199 dollarin suositushintansa vastineeksi esimerkiksi 108 megapikselin kameran Neovision-teknologialla sekä Nubia Neo 5G, joka on olkapainikkeineen suunnattu pelaajille. Myös Neo 5G:n suositushinta on 199 dollaria.

Music-, Focus- ja Neo-mallistojen tarkat tekniset ominaisuudet sekä saatavuustiedot vahvistetaan myöhemmin.