Kolme kaasugrilliä vertailussa: Ruostumattomuus ratkaisee

Kaasugrillin valinnassa kannattaa keskittyä komponenttien laatuun ja omaan tarpeeseen. Polttimoiden lukumäärä kannattaa miettiä sen mukaan, kuinka suurelle joukolle ruokaa valmistetaan. Jos esimerkiksi pidät kerran kesässä grillikutsut isolle joukolle, valitse silloin grilli joka täyttää vaatimukset.

Kaasugrilli on useimmiten helpoin vaihtoehto varsinkin omakotiasujalle. Grilli on kuuma hetkessä eikä grillin ääressä tarvitse vahtia pitkiä aikoja.

Grillin hinnasta ei voi päätellä kaikkea, mutta yleensä halvin grilli ei tarjoa parasta käyttökokemusta. Myös grillin käyttöikä jää todennäköisesti lyhyemmäksi kuin paremmista komponenteista kasatun grillin.

Infrapunalämmitin on hyvä varuste käyttäjälle, joka haluaa lihaan rapean pinnan tai uunimaisen kypsennyksen.

Ostajan kannalta tärkeää on valita grilli, jossa on mahdollisimman paljon ruostumattomia osia. Etenkin polttimoiden, mutta myös rakenteen olisi hyvä olla ruostumatonta terästä.

Hintaan vaikuttavat myös grillin varustelu. Infrapunalämmitin on hyvä varuste käyttäjälle, joka haluaa lihaan rapean pinnan tai uunimaisen kypsennyksen. Nykyisin grilleihin on saatavissa myös infrapunalla toimivia sivukeittimiä.

Valurautainen grillaustaso on pitkäikäinen, kunhan sitä malttaa välillä rasvata. Valurauta soveltuu hyvin monipuoliseen ruoanlaittoon.

Napoleon LE3

Hinta: 1395 euroa

Ominaisuudet: Kolme pääpoltinta, keraaminen infrapunatakapoltin, infrapunasivupoltin, posliiniemaloidut valurautaparilat, lämpömittari, led-valaistut säätönupit, valaistu grillin sisäosa, sivutasoissa pyyhetelineet, jää-/marinointiastia, leikkuulauta, tilava kaapisto.

Cello Gourmet 410-15

Hinta: 799 euroa

Ominaisuudet: Neljä poltinta, sivukeitin elektronisella sytytyksellä, emaloidut parila ja ritilä, lämmönjakolevy, lasi-ikkunallinen kansi, lämpömittari, kuumenematon kannen pinta, ulosvedettävä rasvakaukalo, tilava umpikaappi, pullonavaaja, taustavalaistut säätönupit, 

Weber Genesis E-310

Hinta: 999 euroa

Ominaisuudet: Emaloitu pinta, iso grillausala, 3 ruostumatonta poltinta, emaloitu valurautaritilä, lämpömittari, ruostumattomat ovenkahvat, teräksiset työtasot, työvälinekoukut.

Hinta ei aina ratkaise

Napoleon tarjoaa vajaalla 1500 eurolla paljon ominaisuuksia, joista kaikista ei ole hyötyä perusgrillaajalle. Useimmiten grillissä paistetaan pihvi tai kananfilee, jolloin grillistä ei tarvitse maksaa yli 1000 euroa. Ominaisuushifistelijälle Napoleon tarjoaa lähes kaikki herkut, ja niihin verrattuna hinta ei ole liioiteltu.

Cellon etuna on lasinen grillikupu, josta voi tarkkailla ruuan valmistumista ilman kannen avaamista.

Weber on tunnettu amerikkalaisvalmistaja, jonka ostaja maksaa paitsi tuotemerkistä, myös komponenttien laadusta. Weberiä voi suositella grillaajalle, joka käyttää grilliään paljon ja joka haluaa varmistua sen pitkäikäisyydestä.