Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Liittymävertailu paljastaa pienet erot Elisan uusien ja Telian liittymien välillä

Elisa kertoi tänään uusista liittymistään. Toisin kuin Telia, Elisa aikoo Viestintäviraston poikkeusluvan turvin jatkaa niin sanotusti kahden kärjen taktiikalla: se ei tuo ilmaista EU-roamingia kaikkiin myynnissä oleviin liittymiinsä, vaan tulee tarjoamaan rinnalla edelleen myös kotimaahan sisällöltään rajoittuneita liittymiä.

DNA ei ole vielä kertonut omasta tulevasta liittymäpaletistaan 15. kesäkuuta alkavalle ilmaisen EU-roamingin aikakaudelle, minkä takia sen ottaminen mukaan vertailuun ei ole vielä hedelmällistä.

Telia vastasi tänään nopeasti Elisan uusiin liittymiin, jotka sisältävät rajattomasti datakäyttöä Pohjolassa ja Baltiassa. Maaliskuisen Telian liittymäuudistuksen yhteydessä Pohjolan ja Baltian maiden roaming-etu määriteltiin samaksi kuin koko EU-alueella, jossa rajattomien nettipakettien kuukausihintaan sisältyy 10-15 gigatavua reissudataa. Nyt Teliallakin datakäyttö Pohjolassa ja Baltiassa on rajatonta. Parannus nettipaketteihin toteutetaan 14.6., ja se tulee automaattisesti käyttöön myös aiemmin hankittuihin Telia Yhteys puhelimeen –liittymiin.

Elisa vs. Telia

Lyhyesti summattuna Elisan ja Telian liittymävaihtoehdot ovat varsin tasaväkisiä. Rajattoman puheen ja datan liittymissä tilanne on lähes tasan, kun taas käytön mukaan hinnoitelluilla puheluilla ja viesteillä Telia on parempi valinta.

Alla vertailuissa mukana ovat yhtä poikkeusta lukuun ottamatta vain liittymät, jotka sisältävät kotimaassa rajattomasti datakäyttöä ja joko 1) rajattomasti puheluja sekä viestejä tai 2) ne käytön mukaan hinnoiteltuna. Telia tarjoaa lisäksi liittymiä, jossa puheluja ja viestejä sisältyy liittymän hintaan jonkin verran tai datakäytön määrää on rajoitettu myös kotimaassa. Vähemmän puhelintaan käyttäville Telian valikoimista voi siis löytyä tässä vertailtuja parempiakin vaihtoehtoja.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Elisan Saunalahti Tarkka 4G Premium -liittymän hankinta ei ainakaan tällä hetkellä kannata. Samaan 29,90 euron kuukausihintaan saa Elisalta 12 kuukauden ajaksi Elisa Saunalahti Huoleton 4G Premiumin, jossa myös puheluita ja viestejä sisältyy mukaan rajattomasti.

Mikään tässä esitetyistä liittymistä ei ole määräaikainen. Elisan liittymistä voi saada S-Bonusta.

Elisan liittymät, joissa EU&ETA-alueen käyttö ei sisälly liittymän hintaan, ovat jonkin verran edullisempia kuin uudet EU-käyttöä sisältävät Premium-liittymät. Niiden datanopeus on kuitenkin myös rajoitettu vain 50 megabittiin sekunnissa verrattuna Premiumin 200 megabittiin sekunnissa.

Rajattoman datakäytön, puhelujen ja viestien liittymät

Rajattoman datakäytön, käytön mukaan hinnoiteltujen puhelujen ja viestien liittymät