Oletko opiskelija? Apple antaa sinulle pian 40 kertaa enemmän pilveä

Apple piti eilen opiskeluun ja kouluihin painottuvan julkistustilaisuuden. Tilaisuudessa esiteltiin uusi, halvin iPad-malli, joka tukee tällä kertaa myös Apple Penciliä. Samalla Apple kertoi, että opiskelijoille ja opettajille tarjotun iCloud-tallennustilan määrä moninkertaistuu.

Aiemmin iCloud-tallennustilaa tarjottiin ilmaiseksi viiden gigatavun verran, mutta jatkossa opiskelijat ja opettajat saavat ilmaista tallennustilaa jopa 200 gigatavun verran.

”iCloud säilöö turvallisesti opiskelijoiden dokumentit ja luovat projektit mahdollistaen niiden käytön kaikilla laitteilla. Tästä päivästä lähtien kenen tahansa opiskelijan tai opettajan Apple ID saa pääsyn 200 gigatavun ilmaiseen iCloud-tallennustilaan”, Apple kertoo.

Suurempi ilmainen tallennustila on osa Applen SchoolWork- ja Classroom-projekteja, jotka laajentuvat aiempaa enemmän iPadilta Mac-tietokoneille myöhemmin tänä vuonna. Pilvipohjainen SchoolWork tarjoaa opettajille mahdollisuuden antaa tehtäviä digitaalisesti ja vastaanottaa tehtyjä tehtäviä. Opettajat voivat palvelun kautta seurata opiskelijoiden tehtävien valmistumista ja saada lopulta lopulliset tuotokset.