Kameratestaajalta huippupisteet Samsung Galaxy S9+:lle: paras kamerapuhelin toistaiseksi

Samsungin uusi sunnuntaina julkistettu Galaxy S9+ -huippupuhelin on noussut kameratestaaja DxOMarkin pistetilaston kärkeen ja on näin – ainakin DxOMarkin mielestä – toistaiseksi paras kamerapuhelin.

Samsung Galaxy S9+ sai DxOMarkilta yhteisarvosanakseen 99 pistettä, jolla se ohittaa aiemmin kärkipaikkaa 98 pisteellä pitäneen Googlen Pixel 2:n. 97 pistettä ovat saaneet Apple iPhone X ja Huawei Mate 10 Pro.

Valokuvien osalta Galaxy S9+:n arvosana DxOMarkilta on 104 pistettä, videokuvauksen osalta 91 pistettä.

Galaxy S9+ on varustettu 12 megapikselin kaksoiskameralla. Pääkamerassa on uutena ominaisuutena kahden vaihtoehdon, f/1,5 ja f/2,4, välillä kuvaustilanteen mukaan automaattisesti vaihtuva aukon koko. Toinen kamera tuo mukaan 2x optisen zoomin. Molemmissa takakameroissa on optinen kuvanvakain ja pääkamerassa nopea dual pixel PDAF -automaattitarkennus. Lisäksi Galaxy S9+ tukee 4K-tarkkuuden videokuvausta 60 kuvan sekuntinopeudella ja Super Slow-mo -hidastuskuvausta 960 kuvan sekuntinopeudella 720p-tarkkuudella.

DxOMark nostaa valokuvauksessa Galaxy S9+:n valteiksi hyvin hallitun kohinan määrän kaikissa olosuhteissa, varsin hyvän yksityiskohtien tallentumisen, melko nopean ja tarkan automaattitarkennuksen, kirkkaat ja terävät värit useimmissa tilanteissa sekä loistavan tarkkuuden zoomatessa jopa 4x-tasolle asti. Heikkouksia ovat ajoittaiset valotuksen epätasaisuudet, kuviin jäävät artefaktit, kuten ylimääräiset väriheijastukset, sekä kuvien terävyyden heikkeneminen reunoja kohti.

Videokuvauksessa plussaa tulee myös väreistä, pääosin hyvästä valotuksesta nopealla reagoinnilla eri olosuhteisiin, vakaasta ja nopeasta automaattitarkennuksesta, hyvästä kohinanvaimennuksesta sekä vakautuksesta. Videokuvauksen lisäheikkouksia kuvienkin kanssa esiintyvien lisäksi ovat liian jyrkät valotusasetusten muutokset kuvaustilanteen muutoksissa sekä yksityiskohtaisen tarkkuuden puute.

”Samsung Galaxy S9+ on älypuhelin ilman mitään varsinaisia heikkouksia kameran suhteen”, summaa DxOMark testinsä tulokset.

Samsungin Galaxy S9 -puhelimet ovat keränneet kehuja muutenkin, sillä näyttötestaaja DisplayMate puolestaan totesi juuri Galaxy S9:n näytön myös parhaaksi älypuhelimissa nähdyksi.

DxOMarkin pisteytys Samsung Galaxy S9+:lle.
DxOMarkin pisteytys Samsung Galaxy S9+:lle.