Huawei-pomo: Ohitamme Applen 1-2 vuodessa – lupaa paljon kilpailijoita parempaa kameraa

Huawei ei esitellyt uusia puhelimia Mobile World Congressissa, vaan niiden vuoro on 27. maaliskuuta. Yhtiön toimitusjohtaja Richard Yu kuitenkin hehkuttaa, että tulevat P20-puhelimet tulevat olemaan huippuluokan laitteita. Asiasta uutisoi CNBC. 

Huawein Richard Yu aiemmassa julkistustilaisuudessa.
Huawein Richard Yu aiemmassa julkistustilaisuudessa.

Richard Yu kertoo, että Huawei P20 tulee olemaan parempi puhelin kuin yli tuhannen euron iPhone X. ”Ohitamme Applen älypuhelinmyynnissä seuraavien 1-2 vuoden aikana”, Richard Yu väittää. Yhtiö voi hyvinkin ohittaa Applen kappalemääräisessä myynnissä, mutta rahassa laskettuna Applea ei helposti ohiteta.

Samsungin Huawei uskoo ohittavansa 4-5 vuoden kuluessa. ”Ennemmin tai myöhemmin me tulemme olemaan numero yksi markkinaosuuksissa”, Yu väittää.

Richard Yu lataa myös kovat odotukset Huawei P20 -puhelimien kameroihin. ”Meillä on todella iso innovaatio kamerateknologiassa. Kamera tulee olemaan paljon parempi kuin muissa puhelimissa”, Richard Yu hehkuttaa. Kyseessä lienee Huawei P20 Pro / Plus -mallin triplakamerajärjestelmä. ”Kameramme ei ole vain hieman parempi, se on paljon parempi”, Yu kertoo.

Odotukset P20-puhelimien kameroista nousivat Huawein toimitusjohtajan kommenttien jälkeen. Huhut eivät vielä kertoneet, miten Huawei aikoo hyödyntää triplakamerajärjestelmäänsä. Tähän saamme vastauksen kuitenkin melko pian.