Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kokemukset kertovat: iPhonen suorituskyky voi akunkeston ohella parantua akkua vaihtamalla

Älypuhelinten akut heikkenevät käytön myötä ja akusta irti saatava toiminta-aika lyhenee. Yllättävämpää on, että akun vaihto uuteen voi parantaa toiminta-ajan ohella merkittävästi myös puhelimen toimintanopeutta.

9to5Mac-sivusto kertoo muun muassa Reddit-yhteisöpalvelussa käydyn keskustelun perusteella, että erityisesti Applen iPhone 6s ja iPhone 6 -puhelimissa akun vaihto uuteen voi parantaa myös suorituskykyä.

Syynä suorituskyvyn poikkeukselliseen paranemiseen akkua vaihtamalla ovat iPhone 6s ja iPhone 6 -puhelimissa aiemmin koetut akkuongelmat, joiden takia puhelin saattoi sammua yllättäen.

Apple julkaisi näille puhelimille viime vuonna ohjelmistopäivityksen, jonka kerrottiin vähentävän sammumista 80 prosentilla iPhone 6s ja 70 prosentilla iPhone 6 -puhelimissa.

Nähtävästi päivitys toi muutoksia puhelimen suorittimen enimmäiskellotaajuuteen suhteessa akun antamaan jännitteeseen. Tarkoituksena on rajoittaa tehoa niin, ettei akku ylikuormitu ja puhelin sen takia yllättäen sammu.

Kun tilalle vaihdetaan uusi paremmin toimiva akku, voidaan puhelimen suorituskyvyssä nähdä merkittäviä hyppäyksiä niin suorituskykytesteissä kuin myös todellisessa käytössä.

Osa verkkokeskustelijoista epäilee Applen salakavalasti kuristaneen iPhonen suorituskykyä, koska se ei halunnut lähteä korjaamaan suurta määrää iPhone 6 ja iPhone 6s -puhelimia vaihtamalla niihin uuden akun.

iPhone 6 ja iPhone 6s -käyttäjille suositellaan puhelimen suorittimen kellotaajuuden tarkastamista esimerkiksi CpuDasherX-sovelluksella. Jos kellotaajuus on matalampi kuin sen pitäisi, voi akun vaihto tuoda merkittävän suorituskykyparannuksen puhelimen toimintaan.