Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Xiaomi Mi A2 ja Mi A2 Lite julki puhtaalla Android One -käyttöjärjestelmällä

Xiaomi on julkistanut Espanjassa uudet Mi A2 ja Mi A2 Lite -älypuhelinmallit, jotka on varustettu puhtaalla Android One -käyttöjärjestelmän vakioversiolla Xiaomin oman MIUI-ohjelmiston sijaan. Mi A2 -kaksikko jatkaa näin siitä mihin viime vuonna esitelty alkuperäinen Mi A1 jäi.

Mi A1:n vanavedessä myös Mi A2:ta voitaneen odottaa tulevaisuudessa myyntiin myös Suomessa DNA:n, Verkkokauppa.comin ja muiden jälleenmyyjien kautta, vaikkei Suomea erikseen markkina-alueiden joukossa julkistustilaisuudessa vielä listattukaan.

Uutuudet haastavat puhtaalla Androidilla varustettujen puhelinten joukoissa edullisilla hinnoillaan toden teolla esimerkiksi Nokia-älypuhelimet.

Kuten edeltäjä Mi A1 perustui Mi 5X:ään, Mi A2:n pohjana on Kiinassa huhtikuun lopulla julkistettu Mi 6X. Alumiinirakenteisen puhelimen ominaisuuksia ovat näin 5,99 tuuman IPS LCD -näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 2160×1080 pikselillä, 12 + 20 megapikselin kaksoiskamera takana, myös 20 megapikselin etukamera, kahdeksanytiminen Qualcommin Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri, microSD-muistikorttipaikka, kaksi SIM-korttipaikkaa sekä 3 000 milliampeeritunnin akku Quick Charge 3.0 -pikalatauksella USB-C-liitännän kautta. Perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää puhelimessa ei ole. Paksuutta Mi A2:lla on 7,3 millimetriä.

Mi A2:n hinta 4 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 32 gigatavun tallennusmuistilla Espanjassa on 249 euroa sekä 4 ja 64 gigatavun tallennusmuistilla 279 euroa. Malliston huipulla on 6 ja 128 gigatavun malli 349 eurolla.

Xiaomi Mi A2.
Xiaomi Mi A2.
Xiaomi Mi A2 Lite.
Xiaomi Mi A2 Lite.

Toisen uutuuden, Mi A2 Liten, pohjana on puolestaan kesäkuun lopulla Kiinassa MIUI-ohjelmistolla varustettuna julkistettu Redmi 6 Pro. Mi A2 Litessä astetta pienempi näyttö, joka on varustettu lisäksi lovella. 5,84-tuumaisen 19:9-kuvasuhteen näytön tarkkuus on Mi A2:n tavoin Full HD+ -tasoa. Järjestelmäpiirinä laitteessa on hieman vanhempi ja vähemmän tehokkaampi Qualcommin Snapdragon 625, jota kuitenkin Mi A2 Liten hintaluokassa voidaan pitää vahvana perustana.

Isoveljensä tavoin Mi A2 Litessä on kaksoistakakamera – joskin kameroiden tarkkuudet ovat huomattavasti alhaisemmat. 12 + 5 megapikselin takakameralla voi kuvata parhaimmillaan Full HD -videoita, kun taas Mi A2:lla voi kuvata myös 4K-videoita. Etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä.

Akun kapasiteeltiltaan Mi A2 Lite pesee Mi A2:n, sillä se on 4 000 milliampeerituntia, ja Xiaomi lupaakin puhelimelle kahden päivän käyttöajan täydellä latauksella. Lisäksi Mi A2 Litessä on Mi A2:sta puuttuva 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä Micro-USB-liitännän ohella. Paksuudeltaan Mi A2 Lite on 8,8 millimetriä.

Mi A2 Liten hinta 3 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 32 gigatavun tallennusmuistilla on Espanjassa 179 euroa. 4 ja 64 gigatavun tallennusmuistilla hinta on 229 euroa.

Uutuuksien myynti on alkamassa seuraavien viikkojen aikana useilla Euroopan markkinoilla.

Xiaomi Mi A2 Lite.
Xiaomi Mi A2 Lite.