Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vertailu paljasti: Näin hyvin AirPods-kuulokkeet kestävät vettä

Täysin vedenpitäviä langattomia nappikuulokkeita ei markkinoilda löydy, mutta ilman virallista IP-luokitustakin voi pärjäillä, CNET-sivuston koe osoittaa. Kokeessa kolmet langattomat kuulokkeet haastettiin vetiseen kilpaan.

Testissä Applen AirPodseille, Samsungin Galaxy Budseille ja Beatsin Powerbears Pro -kuulokkeille tehtiin kolme koetta, jossa niiden vedenpitävyyttä testattiin toden teolla. AirPodseilla ei ole virallista vesitiiviysluokitusta, mutta Galaxy Budsit ovat roisketiiviit (IPX2) Powerbears Pro -kuulokkeiden (IPX4) kestäessä esimerkiksi lyhytkestoisen vesisuihkun.

Ensimmäisen testin kolmikko selvitti mallikkaasti. Kokeessa luotiin hikistä treeniä vastaava tilanne, jonka jälkeen kuulokkeet ohjeistuksen mukaisesti kuivattiin. Kaikki selvisivät kunnialla, kuten odottaa sopii.

Toisessa kokeessa kuulokkeet upotettiin veteen viiden sekunnin ajaksi, ja hieman yllättäen tämäkään ei kuivattelun jälkeen vaikuttanut äänenlaatuun tai muihin ominaisuuksiin.

Kokeen viimeisessä vaiheessa kuulokkeet joutuivat kukin oman takkinsa taskussa pyykinpesukoneeseen 30 minuutin ajaksi pesuaineineen päivineen. Puolen tunnin kuivattelun jälkeen kaikki toimivat heikonlaisesti, mutta kahden vuorokauden kuluttua tilanne oli muuttunut. Powerbears Pro -kuulokkeet toimivat jälleen täydellisesti, mutta toinen Galaxy Budseista oli selvästi kärsinyt pysyviä vaurioita äänen vain pihistessä heikosti. AirPodsit puolestaan kyllä toimivat, mutta äänenlaatu ja mikrofonin kuuluvuus olivat menettäneet parhaimman kirkkautensa.

Tiiviysluokituksen puute ei siis välttämättä kerro koko totuutta langattomien kuulokkeiden kestävyydestä. Kuitenkin, kuten huomattiin, pärjäsivät Powerbears Pro -kuulokkeet testissä parhaiten, ja niiden IPX4-luokituskin oli kolmikon edistynein.