Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia lisensoi myös toista tavaramerkkiä puhelimiin - sopimus voimassa 2024 asti

Nokia lisensoi tätä nykyä oman Nokia-tavaramerkkinsä ohella myös toista nimeä älypuhelinmarkkinoille. Kiinalaiselle TCL:lle lisensoitu Alcatel-brändi päätyi Nokialle sen yhdistyessä Alcatel-Lucentin kanssa.

TCL on jo pitkään vastannut Alcatel-puhelimista. Se ja Alcatel-Lucent perustivat vuonna 2004 yhteisyrityksen, jonka omistuksesta Alcatel-Lucent sittemmin irtaantui.

Ainakaan kovin laajasti ei ole tiedetty, että TCL:n sopimus Alcatel-brändin lisensoinnista päättyy vuonna 2024, mikä on nyt käynyt ilmi Nokian toimittamasta vastauksesta Nokiamob-sivustolle.

Alcatel-brändin lisensointisopimuksen taloudellinen muoto on myös hämärän peitossa. Näin ollen tiedossa ei ole, saako Nokia sopimuksesta yhä jatkuvia tuloja vai hankkiko TCL lisenssin esimerkiksi kertamaksulla jo aiemmin Alcatel-Lucentilta ennen sen päätymistä Nokian omistukseen.

TCL on erikoistunut lisenssien hyödyntämiseen, sillä se on juuri aloittanut myös BlackBerry-puhelinten myynnin. Lisäksi TCL myy valituilla markkinoilla puhelimia myös omalla nimellään.

Joka tapauksessa huomattavasti merkityksellisempää Nokialle todennäköisesti on sen oman tavaramerkin lisensointi HMD Globalille. Sopimuksessa Nokia saa korvauksen HMD Globalin myymistä Nokia-tuotteista, mutta tarkkaa rakennetta ei ole paljastettu myöskään tämän sopimuksen osalta.