Testissä Galaxy S7:n kamera – tällaisia kuvia sillä syntyy

Mobiilikamerat ovat kulkeneet viimeisen kymmenen vuoden aikana pitkän matkan kuvanlaadussa ja puhelimet ovatkin nykyisin monille pääasiallinen työkalu kuvien ottamiseen. Jos Samsungin parin viikon takaisesta julkistustilaisuudesta voi jotain päätellä, ei trendi ole missään nimessä hiipumassa, vaan valmistajat taistelevat kilvan parhaimman kamerapuhelimen tittelistä. Yksi varteenotettavimmista ehdokkaista vuoden kamerapuhelimeksi on ehdottomasti Galaxy S7, jonka suurimmat uudistukset näkyvät juuri kameran saralla.

Verrattuna aiempiin Galaxy-puhelimeen, on Galaxy S7 ottanut kameran osalta monella saralla takapakkia. Megapikseleitä takakamerasta löytyy vaatimattomat 12 kappaletta, mikä on vähiten sitten Galaxy S3:n. Myös ensimmäistä kertaa sitten alkuperäisen Galaxy S -mallin, takakamera ei kohoa lähes yhtään puhelimen takakuoresta. Numeroiden ja ulkoisen olemuksen puolesta kameran voisikin kuvitella olevan selvästi edeltäjiään huonompi.

Kun Galaxy S7:n kameraa testaa käytännössä, hälvenevät numeroiden synnyttämät ennakkoluulot nopeasti. Pienempi megapikselimäärä tarjoaa mahdollisuuden parempaan aukkosuhteeseen, joka vuorostaan parantaa kuvanlaatua hämärässä. Tekniikka on tuttu HTC:n takavuosien UltraPixel-kameroista, mutta sillä erotuksella, että Samsungin ratkaisu tarjoaa aidosti onnistuneen kokonaisuuden. Kirkkaassa päivänvalossa otetut kuvat ovat edelleenkin huipputasoa, mutta uusien ratkaisujen myötä parannukset näkyvät erityisesti hämäräkuvissa.

Parempien hämäräkuvien lisäksi toinen suuri parannus kamerassa on automaattitarkennus, joka toimii nyt lähes simultaanisesti. Siinä, missä Galaxy S6:n kamera vaati aina muutaman sekunnin tarkentaakseen kuvan, ei Galaxy S7:n kanssa vastaavanlaista viivettä esiinny. Ominaisuus korostuu erityisesti videokuvauksessa, jossa kuvantarkennus keskellä videota on aina enemmän tai vähemmän kauneusvirhe.

Kokonaisuutena Galaxy S7:n kamera on luonteva edistysaskel Galaxy S6:sta, ja parantaa osa-alueilla, joista Samsungia viime vuonna kritisoitiin. Kuvia tarkemmin tutkiessa eroja voi nähdä muun muassa vähentyneestä kohinan määrästäjaparemmastavalotuksesta. Bonuksena kamera tarjoaa myös kasan uusia ominaisuuksia, kuten live-panoraama-kuvat ja muutaman muun uutuuden, joiden hyödyllisyys riippuu pitkälti käyttäjästä. Joka tapauksessa Samsung on jälleen kerran onnistunut kameran kehityksessä loistavasti ja kamera tulee varmasti olemaan monille yksi painavimmista syistä puhelimen ostamiseen.

Galaxy S7:llä otettuja esimerkkikuvia on nähtävissä alta.