Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Telia toi 5G-verkon uuteen Mall of Tripla -kauppakeskukseen

Telia on kertonut, että se on ulottanut 5G-verkkonsa uuteen, eilen torstaina 17. lokakuuta avattuun Helsingin Pasilassa sijaitsevaan Mall of Tripla -kauppakeskukseen.

Telian mukaan 5G-teknologia sopii erinomaisesti kauppakeskuksiin, stadioneille ja muihin suuria käyttäjämääriä kokoaviin paikkoihin. Mall of Triplan sisätiloihin rakentuu kattava 5G-peitto pientukiasemilla. Useat, pienen alueen kuuluvuuden tehokkaasti tuottavat tukiasemat tuovat käyttäjille 5G-verkon alhaisen viiveen ja suuremman suorituskyvyn perinteisiä tukiasemia pienemmällä teholla ja energiankulutuksella.

Telia aloitti 5G-liittymien ja -laitteiden myynnin viime viikolla toisena operaattorina Suomessa Elisan jälkeen. Telian ensimmäisen vaiheen 5G-verkon palvelualueita on nyt Helsingissä, Vantaalla ja Oulussa.

5G-verkot tuovat yleisesti käyttöön aiempaa suuremmat tiedonsiirtonopeudet ja mahdollistavat jatkossa pienemmät viiveet sekä suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon.

”Mall of Tripla on erinomainen esimerkki siitä, miten nykyaikaista älykaupunkia rakennetaan: tietoliikenneyhteydet ovat olleet alusta asti suunnitelmissa mukana siinä missä muukin kiinteistön infrastruktuuri. Meille oli selvää, että Mall of Tripla ja tulevan pääkonttorimme kiinteistö ovat 5G-rakennusohjelmamme kärkipaikalla”, sanoo Telia Finlandin 5G-ohjelman johtaja Janne Koistinen.

”Mall of Tripla on Pohjoismaiden suurin kauppakeskus, jonka huolellisesti mietitty konsepti ja uudet innovaatiot tekevät siitä todellisen edelläkävijän. Totta kai halusimme, että Mall of Tripla edustaa heti avajaisista lähtien kaikilta teknologisilta ratkaisuiltaan maailman huippua, ja nopea 5G-verkko on siitä esimerkki” sanoo Mall of Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki.

”Olemme ylpeitä siitä, että voimme tehdä yhteistyötä Telian kanssa älykkäiden kaupunkihankkeiden parissa, kuten tämän 5G:n avulla toteutettavan ostoskeskuksen. Kuluttajille ja yrityksille on tarjolla monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia, ja Mall of Triplan kävijät saavat ensikokemuksen siitä mitä kaikkia tämä uusi teknologia mahdollistaa”, sanoo Nokian Head of Mobile Networks Product Management -johtaja Ari Kynäslahti.

Telia avasi Mall of Triplassa myös uuden lippulaivamyymälänsä, ja ensi vuoden alkupuolella kiinteistöstä tulee myös Telia Finlandin uusi pääkonttori Helsingissä. Mall of Triplaan avautunut myymälä on Suomen suurin Telia Kauppa. Myymälässä on iso lounge-alue, jossa asiakkaat voivat rentoutua Telia TV:n ääressä. Monitoimitilassa voidaan järjestää erilaisia tapahtumia, ja myymälästä löytyy myös Telia Esports Series -piste, tukipalvelu Telia Helppi sekä yritysasiakkaiden palvelupiste.

Telian lisäksi omat myymälänsä Triplassa avasivat myös DNA ja Elisa.