Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Teknavin joululahjavinkit: Kaksi hinta-laatu -suhteen huippupuhelinta, 3D-tulostin, tyylikäs televisio...

Teknavin joululahjavinkkeihin mahtuu tänä vuonna esimerkiksi kaksi erilaista televisiota, ergonominen hiiri, kilpapelaajien urheilukello ja kaksi hintatietoisen ostajan huippupuhelinta.

Pykälää tyylikkäämpi telkkari: Samsung The Sero

Samsungin The Sero -televisio on loisto-ostos etenkin nuorelle aikuiselle, joka katselee paljon videomateriaalia sosiaalisesta mediasta. Sero tarjoaa käyttäjälleen sisältöä televisiolähetyksien sekä monien suoratoistopalveluiden muodossa. Lisäksi se voidaan kääntää jalallaan pystysuuntaiseksi, jolloin siitä pystytään katselemaan pystysuorassa asennossa älypuhelimella kuvattua videokuvaa. Tämän ansiosta se on ylivoimaisesti paras näyttö esimerkiksi TikTok-, Instagram- sekä Facebook-videoiden katseluun. 

Sero toimii myös loistavana sisustuselementtinä, sillä ollessaan valmiustilassa se pystyy mustan ruudun sijasta näyttämään ruudullaan animaatioita tai vaikkapa käyttäjän itse ottamia kuvia. Erinomainen lisä tähän lahjaan on myös Sero Wheel, jonka kanssa television paikkaa voidaan tarvittaessa vaihtaa helposti ja vaivattomasti.

Lue lisää Samsungin The Serosta Teknavin testistä.

3D-Tulostin: Zortrax M300 Dual

Nasan ja ESA:n luottaman 3D-tulostinyrityksen uusin malli on oiva ostos harrastajalle. Zortaxin uusi malli 300M Dual sisältää kaksi tulostinpäätä ja näin bi-materiaalitulostukset ovat mahdollisia. Laitteessa on myös tehokas hepa-suodatus, joten käyttö kotona tai toimistolla on huoletonta. 

Zortrax M300 Dual on varustettu myös älykkäällä sähkökatkosuojalla (Black Out Response System)  ja voit sähkökatkon sattuessakin jatkaa tulostustyötäsi siitä, mihin projekti ennen katkoa jäi. Tulostusalue (265x265x300) on riittävän suuri useimmille projekteille kodeissa ja työpaikoilla.

Järjestelmään kuuluu Zortraxin oma selainpohjainen viipalointiohjelmisto ja tulostuksenohjausympäristö Z-suite. Samoin Laitteessa on sisäänrakennettu kamera, jolla projektin etenemistä voi seurata millä tahansa älylaitteella mistä päin maapalloa tahansa, tai vaikkapa avaruusasemalta.

Lue lisää Zortrax M300 Dual -tulostimesta

wh-1000xm4

Huippuääntä ja tekoälyä vastamelukuulokkeisiin: Sony XM4 -kuulokkeet

Sonyn XM4 -vastamelukuulokkeet ovat erinomainen lahjaidea musiikin ja muun multimediasisällön suurkuluttajalle, jolle hyvä äänenlaatu on tärkeää. Nämä Bluetooth-yhteydellä toimivat Sonyn lippulaivakuulokkeet tuovat käyttäjälleen erinomaisen äänenlaadun lisäksi myös paljon monipuolisia ominaisuuksia hälynpoiston osalta.

Mikä parasta, näitä ominaisuuksia ohjaa kuulokkeisiin kehitelty tekoäly, joka hoitaa hälynpoiston säätelyn itsenäisesti, jolloin käyttäjä itse voi keskittyä rauhassa kuunneltavaan musiikkiin tai katsottavaan elokuvaan. WH-1000XM4-kuulokkeet toimivat loistavasti kotona, töissä sekä reissussa, ja tyydyttävät varmasti kovemmankin kuulokehifistelijän tarpeet selkeälle ja tasapainoiselle äänentoistolle.

Lue lisää XM4-kuulokkeista Teknavin testistä.

Ergonomiaa etätöihin: Logitech Ergo -hiiri

Logitechin uusi Ergo-pallohiiri on ympäristöystävällisesti valmistettu hiiri, joka parantaa huomattavasti kotitoimiston ergonomiaa. Kursoria ohjataan hiirtä liikuttamatta ja tämä säästää ranteen ja hartioiden rasitusta. Laadukas hiiri toimii langattomalla yhteydellä Bluetoothilla tai USB:n kautta ja on valmistettu enimillään puoliksi kierrätysmateriaalista.

Saatavilla on kalliimpi MX Ergo, joka sisältää myös pystyhiireksi kallistuvan rungon, ja edullisempi MX M575.

Pelikello: Garmin Instinct Esports

Garmin Instinct Esports edition on tavoitteellisesta kilpaplaamisesta kiinnostuneille tarkoitettu urheilukello. Erityisesti pelikäyttöön suunnattu tila mittaa sykettä ja stressiä pelaamisen aikana ja kertoo mitä tehdä vireystason parantamiseksi. Lisäksi kello seuraa päivän mittaan stressiä, kertoo unenlaadusta ja tukee urheilussa.

Edullisten “lippulaivantappajien” paluu: Galaxy S20FE ja OP8T

Koronaviruksen aikaansaama talouskurimus toi äkkiä takaisin fiksun ostajan puhelimet, joissa saa melkein kaikki lippulaivan ominaisuudet kärkimallia edullisemmin. 5G-puhelimen huipputekniikalla saa aiempaa edullisemmin.

OnePlussan 8T ja Samsung Galaxy S20 Fe molemmat sisältävät 120 hertsin sulavan näytön, isot akut ja tehokkaimmat uudet suorittimet. OnePlussassa on 5G-yhteys vakiona ja Samsungista löytyy 4G ja 5G versiot.

Lippulaivaversioihin verrattuna jää vaille muutamia kosmeettisia hienouksia ja tiettyjä kameraominaisuuksia. Samsung on kaksikosta kalliimpi, mutta siitä löytyykin langaton lataus ja virallinen IP-luokitus vesitiiveydellä.

Lue lisää Galaxy S20 FanEditionista Teknavin testistä
Lue lisää OnePlus 8T:stä Teknavin testistä

Hyvätasoinen 4K QLED: Samsung Q80T

Q80T edustaa Samsungin QLED-malliston parempaa puoliskoa. Se on erinomainen televisio elokuvien katselemiseen sekä pelikäyttöön, ja laajan sovellusvalikoimansa sekä edistyneen tekoälynsä ansiosta se tarjoaa käyttäjälleen kokonaisvaltaisesti miellyttävän katselu- ja käyttökokemuksen ilman tajunnanräjäyttävää hintalappua. Ohutreunaisen muotoilunsa ja innovatiivisen Ambient Mode -tilansa ansiosta Q80T sulautuu katseluympäristöönsä saumattomasti myös silloin, kun sitä ei käytetä.

Q80T:n One Remote Control -kaukosäätimellä voidaan ohjailla muitakin siihen liitettyjä laitteita. Tällöin television katseluympäristö pysyy siistimmän näköisenä, kun suurta kaukosäädinarsenaalia ei tarvitse pitää käden ulottuvilla, vaikka televisioon olisi liitettynä useampiakin laitteita. QE65Q80T on loistava lahja niille, jotka vaativat televisiolta hyvää suorituskykyä pelejä pelatessa tai elokuvia katsellessa, ja jotka arvostavat televisiossa älykästä ja intuitiivista käyttökokemusta.

Lue lisää Q80T-televisiosta

Kohtuuhintainen ja simppeli kevytkannettava: Surface Laptop Go

Syksyllä päivityksen saanut Microsoftin Surface Laptop Go on pitkän akkukeston sisältävä kevytkannettava. Simppeliin ja kompaktiin vain hieman yli kilon pakettiin kuuluu Intelin i5-1035G1 -suoritin, 12,4 tuuman näyttö, neljä tai kahdeksan gigatavua keskusmuistia ja tallennustilaa 64 gigatavusta alkaen.

Edullisin malli uudesta Surface Laptop Go:sta lähtee 669 eurosta.

Garmin_catalyst_2020

Digitaalinen ratavalmentaja: Garmin Catalyst

Navigaattoreista ja älykelloista monille tuttu Garmin on tuonut markkinoille mielenkiintoisen rata-autoilijoille suunnatun tuotteen. Catalyst on valmistajan sanoin digitaalinen ajovalmentaja. Paketti sisältää ison kosketusnäytöllisen käyttöyksikön, sen sisään integroidun 10 Hz -gps-yksikön ja sekä erillisen kameran. Järjestelmä toimii reaaliaikaisena ajanottojärjestelmänä rata-ajossa, minkä lisäksi ajon jälkeen kuljettaja voi tarkastella videokuvan kera ajosuoritetta. Näytöltä voi vertailla kierroksia keskenään, laite kertoo käyttäjälleen optimaalisen kierrosajan ja antaa vinkkejä paremman kierrosajan metsästykseen.

Garmin Catalystin hinnat alkavat 1 099 eurosta.

Kuvat: Valmistajat, Joonas Koivisto ja Mikko Autio

Päivitetty 23.11.2020 klo 12.13: QE65Q80T-television kohdalla mainittu One Connect Box ei ole saatavilla kyseiseen malliin. WH-1000XM4-kuulokkeiden kuva vaihdettu.

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät
Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta