Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä on maailman ensimmäinen 5G-älypuhelin fyysisellä QWERTY-näppäimistöllä – Planet Computersin Astro Sliden ennakkomyynti auki joukkorahoituspalvelussa

Fyysisellä QWERTY-täysnäppäimistöllä varustettuja laitteita jo aiemminkin Gemini PDA:n ja Cosmo Communicatorin muodossa myynyt Planet Computers on tuonut seuraavan suunnitellun uutuutensa Astro Slide 5G Transformerin ennakkomyyntiin nyt joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta.

Planet Computersin kolmannen laiteprojektin valmistuminen on vielä varsin pitkän ajan päässä, sillä joukkorahoituspalvelun kautta laitteen tilanneille laitteen tilanneille toimituksia luvataan vasta maaliskuussa 2021 eli vuoden päästä.

Astro Slide on maailman ensimmäinen 5G-mobiililaite fyysisellä näppäimistöllä. Laite on varustettu RockUp-nimeä kantavalla liukurakenteella, joka mahdollistaa näytön käytön näppäimistön kanssa ergonomisessa asennossa. Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Android 10 mutta tuki löytyy myös Linux-käyttöjärjestelmien rinnakkaiselle asennukselle.

Valmistaja itse kuvailee laitetta 5G-älypuhelimen ja taskuun mahtuvan tietokoneen yhdistelmäksi.

Astro Slide eri asennoissa.
Astro Slide eri asennoissa.

Astro Sliden näytön koko on 6,53 tuumaa ja tarkkuus 2340×1080 pikseliä. Takana on 48 megapikselin kamera ja kuvausvalo, etupuolella 5 megapikselin kamera. Näppäimistö on taustavalaistu ja siitä luvataan saataville erilaisia asetteluja, jotka sopivat 24 kielelle, mukaan lukien suomi.

Järjestelmäpiirinä on MediaTekin Dimensity 1000 MT6889, joka sisältää integroidun 5G-modeemin. RAM-käyttömuistia on 6 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua, mikä on lisäksi laajennettavissa microSD-muistikortilla.

5G-mobiiliyhteyden osalta Astro Sliden pitäisi tukea jopa 4,7 gigabitin sekuntilatausnopeutta ja 2,5 gigabitin -lähetysnopeutta. Tuettuna ovat sekä NSA- että SA-tyypin 5G-verkot.

Muita ominaisuuksia ovat sormenjälkilukija, kaksi SIM-korttipaikkaa, 4000 milliampeeritunnin akku pika- ja langattomalla latauksella, stereokaiuttimet, Wi-Fi 6 802.11a/b/g/n/ac/ax / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet, GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus, FM-radio, kaksi USB-C-liitäntää sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Laitteen mitat ovat 16,4 x 7,66 x 1,5 senttimetriä ja paino noin 300 grammaa.

Toistaiseksi Astro Slide on prototyyppivaiheessa ja Planet Computersin tiimi työskentelee Kiinassa sijaitsevan sopimusvalmistajan kanssa laitteen kehitystyön viimeistelemiseksi mekaanisen suunnittelun, piirilevykehityksen ja elektroniikan osalta.

Indiegogon kautta Astro Slide on tilattavissa vielä 491 euron Early Bird -aloitushintaan, johon hintaan laitetta on tarjolla kokonaisuudessaan 500 kappaletta. Hinnassa on 40 prosentin alennus suunniteltuun 819 euron vähittäishintaan verrattuna. 500 kappaleen erän jälkeen hinta Indiegogo-ennakkomyynnissä nousee 573 euroon.

Indiegogo-kampanjan toteutumiseen vaadittava myynnin minimitavoite on asetettu 180 000 euroon, ja se on jo yli 80-prosenttisesti täynnä, kun kampanja-aikaa on tämän artikkelin julkaisuhetkellä jäljellä vielä 40 päivää.

Astro Sliden ominaisuudet. Kuvassa takakameran tarkkuudeksi on mainittu virheellisesti 24 megapikseliä.
Astro Sliden ominaisuudet. Kuvassa takakameran tarkkuudeksi on mainittu virheellisesti 24 megapikseliä.