Tässä on ensimmäinen julkistettu 64 megapikselin kamerapuhelin – Realme kiirehti huomisen Redmi-julkistuksen edelle

Kiinalaisen Oppon alabrändi Realme on kiirehtinyt julkistamaan uuden Realme XT:n ensimmäisenä älypuhelimena 64 megapikselin kameralla. Kisa tittelistä on tiukka, sillä toinen kiinalaisvalmistaja Xiaomi tulee julkistamaan oman 64 megapikselin kamerapuhelimensa Redmi Note 8 Pron huomenna 29. elokuuta. Myös Redmi on ripotellut julki muutamia avaintietoja tulevasta uutuudestaan, ja se saattaa yhä ehtiä ensimmäisenä myyntiin 64 megapikselin kamerapuhelimista.

Realme XT on varustettu yhteensä neljällä takakameralla. 64 megapikselin pääkamera rakentuu Samsungin ISOCELL Bright GW1 -kennolle, jonka koko on 1/1,72 tuumaa ja pikselikoko 0,8 mikronia. Kameran aukon koko on f/1,8.

Ajatuksena myös 64 megapikselin kamerassa on tallentaa kuvia oletuksena neljä pikseliä yhdeksi yhdistämällä 16 megapikselin koossa laskennallisella 1,6 mikronin pikselikoolla kuvien yksityiskohtien ja valoisuuden parantamiseksi.

ISOCELL Bright GW1 -kenno tukee myös korkealaatuista, reaaliaikaista suuren dynaamisen alueen HDR-kuvausta. Samsungin mukaan kennon HDR-taso yltää 100 desibeliin verrattuna kamerakennoissa tavanomaiseen 60 desibeliin. Ihmissilmä kykenee näkemään 120 desibelin erot. Uutena ominaisuutena kennossa on myös Dual Conversion Gain, jonka pitäisi parantaa kamerakennon toimintaa hyvin kirkkaissa olosuhteissa. Lisäksi ISOCELL Bright GW1 tukee myös edistynyttä super-lisänimen nyt saanutta vaihetunnistukseen perustuvaa automaattitarkennusta sekä jopa 480 ruudun sekuntinopeuden videokuvausta.

Muut kolme Realme XT:n takakameraa ovat 8 megapikselin ultralaajakulmakamera 119 asteen näkymällä, 2 megapikselin makrokamera ja 2 megapikselin syvyyskamera.

Realme XT:ssä on yhteensä viisi kameraa – neljä takana ja yksi edessä.
Realme XT:ssä on yhteensä viisi kameraa – neljä takana ja yksi edessä.

Realme XT:n muita ominaisuuksia ovat kooltaan 6,4 tuuman Super AMOLED -näytöllä 2340×1080 pikselin tarkkuudella ja Gorilla Glass 5 -lasilla, näytönalainen sormenjälkilukija, 16 megapikselin etukamera, Qualcomm Snapdragon 712 -järjestelmäpiiri, 4, 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia, 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka, 4 000 milliampeeritunnin akku 20 watin pikalatauksella sekä USB-C- ja 3,5 mm -liitännät. Ohjelmistona on Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio yhdistettynä Oppon Color OS 6:een.

Realme XT:n hintatietoja valmistaja ei vielä paljastanut. Värivaihtoehtona on valkoisen Pearl Whiten lisäksi myös sininen Pearl Blue. Ensimmäisillä markkinoilla Realme XT on tulossa saataville syyskuun jälkipuoliskolla.

Kamerapuhelinten megapikselikilpailu ei ole päättymässä 64 megapikseliin. Xiaomi on jo kertonut valmistelevansa 108 megapikselin kamerapuhelinta varustettuna Samsungin ISOCELL Bright HMX -kennolla.