Puhelin, jonka voi pestä myös saippualla

Nykyään useat älypuhelimet ovat vedenkestäviä, joten ne kestävät pienet kylvyt tai vahingolliset kastelut. Nyt kuitenkin japanilaiset KDDI ja Kyocera ovat vieneet vedenkestävyyden uudelle tasolle ja mainostavat uutta älypuhelintaan ensimmäisenä älypuhelimena, jonka voi pestä myös saippuan kera. Asiasta kertoi GSMArena.

Normaalisti älypuhelimien vedenkestävyys kerrotaan IP-luokituksen kautta, mutta se ei kuitenkaan kerro, kuinka korkeita veden lämpötiloja laite kestää. Uuden Digno Rafren IP-luokitus on IP58, joka tarkoittaa, että se kestää pysyvän upotuksen veteen. Yhtiöt kertovat, että laite kestää korkeimmillaan 43 asteen lämpötilaa vedessä, joten pesukoneeseen puhelinta ei kannata laittaa.

Digno Rafre on vesi- ja pölytiiviyden ohella iskunkestävä. Se on MIL-STD-810 -luokiteltu, joka on Yhdysvaltain armeijan kehittämä testiohjelma. Luokituksen perusteella uutuuspuhelin kestää kovempaakin käyttöä.

Teknisten ominaisuuksien valossa Digno Rafre on keskitason Android-puhelin. Siinä on viisituumainen kosketusnäyttö 1280×720 pikselin tarkkuudella, Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmä, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa, 3 000 milliampeeritunnin akku ja muistikorttipaikka. Puhelin tulee myyntiin Japanissa noin 440 euron hintaan.