Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Takaraja lähestyy: Käytössä vanhempi iPhone tai iPad? Päivitä nyt, jotta GPS ja kellonaika ovat jatkossakin oikeassa

Osa vanhempia iPhoneja ja iPadeja pitää päivittää ennen 3. marraskuuta, jotta ne toimisivat jatkossakin oikein mitä tulee GPS-paikannukseen ja siihen kytkeytyvään tarkkaan järjestelmän kellonaikaan.

Apple julkaisi poikkeuksellisesti vuoden vuoden 2012 ja aiemmille iPhoneille tai iPadeille, jotka eivät enää muuten päivity, uudet iOS 10.3.4 ja iOS 9.3.6 -käyttöjärjestelmäversiot heinäkuussa.

Jos laitteita ei päivitetä uusimpaan saatavilla olevaan iOS-versioon ennen 3.11.2019, jotkin mallit eivät ehkä kykene säilyttämään tarkkaa GPS-sijaintia. Lisäksi ajantasaista päivämäärää ja aikaa hyödyntävät toiminnot, kuten iCloud-synkronointi ja sähköpostien haku, eivät ehkä toimi”, kertoo Apple sivuillaan.

Päivitys kannattaa myös tehdä ennen 3. marraskuuta, koska se on hankalampaa sen jälkeen.

”Laitteet, joita ei päivitetä ennen 3. marraskuuta 2019, eivät ehkä myöskään pysty vastaanottamaan langattomia ohjelmistopäivityksiä. Tällöin ainoa tapa päivittää laite on suorittaa palautus iTunesissa tai Finderissa kaapeliyhteyden välityksellä”, Apple toteaa.

Tämä kaikki johtuu GPS-paikannusjärjestelmän numerojärjestelmän täyttymisestä laitteissa. Joidenkin muiden valmistajien laitteisiin ongelma alkoi vaikuttaa jo 6. huhtikuuta alkaen mutta Applen mukaan sen laitteita ongelma koskee vajaata puolta vuotta myöhemmin.

iPhonen ja iPadin päivittäminen onnistuu valikosta Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys.

iOS 10.3.4 -päivitys on julkaistu seuraaville laitteille:

  • iPhone 5
  • 4. sukupolven iPad Wi-Fi + Cellular

iOS 9.3.6 -päivitys on julkaistu seuraaville laitteille:

  • iPhone 4s
  • 3. sukupolven iPad Wi-Fi + Cellular
  • iPad 2 Wi-Fi + Cellular
  • 1. sukupolven iPad mini Wi-Fi + Cellular

Applen mukaan ongelma ei koske iPod touchia tai iPadin Wi-Fi-versioita. Lisäksi se ei myöskään koske uudempia iOS-laitteita, jotka yhä päivittyvät uudemmilla ohjelmistoversioilla.