Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Siirto on uusi mobiilimaksutapa – maksaminen käy älypuhelimella kaverille ja kaupassa ensi keväänä

Pankkien omistama ja myös Otto-automaateista vastaava Automatia on julkistanut tällä viikolla uuden Siirto-maksujärjestelmän, joka on Suomen ensimmäinen reaaliaikainen järjestelmä eri pankkien välisille mobiilimaksuille.

Siirto-järjestelmän kautta lisensoitu maksupalveluntarjoaja — joka voi olla taustaltaan pankki, kauppa, verkkokauppa tai muu yritys — pystyy tarjoamaan useiden pankkien asiakkaita tukevan mobiilimaksupalvelun yhden sovelluksen kautta.

Käytännössä pankit ovat tuomassa Siirto-järjestelmän esimerkiksi osaksi omia sovelluksiaan. Ensimmäiset pankit – Nordea, OP, S-Pankki ja Aktia – ottavat järjestelmän käyttöön maaliskuussa 2017. Mukaan ovat lähdössä myösMaksuturva, Nets ja Paytrail.

Siirto-järjestelmässä käyttäjät tarvitsevat rahan lähettämiseen tai vastaanottamiseen vain matkapuhelinnumeron, ja kaikki rahasiirrot tapahtuvat reaaliaikaisesti käyttäjän pankkitililtä. Näin se on kova haastaja myös Danske Bankin jo pitkään kehittämälle MobilePaylle.

Kuluttajien välisten maksujen ohella Siirto tuovaihtoehdon korttimaksamiselle kaupassa ja verkkokaupassa.

”Lompakon voi jättää kotiin, kun maksaminen siirtyy kännykkään. Siirto-maksut tulevat tilille heti, mikä varmasti kiinnostaa myös kauppiaita”, sanoo Automatian asiakkuusjohtaja Jyri Marviala.

Järjestelmän on suunnitellut ja sen toteuttaa Tieto. Siirto on avoin maksujärjestelmä, joka noudattaa EU:n maksupalveludirektiivin (PSD2) uusia ehtoja, mahdollistaen maksamisen innovaatiot koko finanssialan ekosysteemissä.