Samsungin seuraava huippupuhelin ei tarjoa uusinta Androidia ainakaan heti

Samsungin tuleva huippupuhelin, olkoot se nimeltään sitten Galaxy Note 6 tai Galaxy Note 7, saattaa olla tulossa liian varhain päästäkseen nauttimaan Googlen uusimmasta käyttöjärjestelmästä.

Aiemmin huhuttiin, että tuleva Galaxy Note -malli olisi yksi ensimmäisiä uudella Android N -käyttöjärjestelmällä varustettuja uusia puhelinmalleja. Nyt vuotanut käyttäjäagentin profiili kuitenkin osoittaa, että Samsung testaa mallinumerolla SM-N930A valmistettua Note-sarjan laitetta Android 6.0.1 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä.

Android N.

Android N on testiversiona ollut jo kolmisen kuukautta laitevalmistajien ja sovelluskehittäjien kokeiltavana, mutta virallisesti sitä ei ole vielä julkaistu. Uuden käyttöjärjestelmän virallinen versio on tarkoitus antaa laitevalmistajien käyttöön kesän aikana, mutta aikataulu saattaa mennä turhan tiukille, sillä Samsungin odotetaan esittelevän seuraava Galaxy Note jo elokuun ensimmäisellä viikolla.

Epäselvää tällä hetkellä on myös se, millä nimellä Samsung tuon tulevan huippupuhelimensa julkaisee. Viimevuotisen Note 5:n seuraaja olisi tietysti loogisesti Note 6, mutta joidenkin huhujen mukaan Samsung saattaisi hypätä tänä vuonna kutosen yli ja nimetä laitteen Note 7:ksi.