Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung-puhelinten DeX-työpöytätila pääsi poliisin testiin – voi auttaa vähentämään merkittävästi kustannuksia

Samsungin huippupuhelimet ovat jo useamman vuoden ajan tarjonneet DeX-tilan, joka mahdollistaa älypuhelimen kytkemisen suurempaan näyttöön sekä ohjainvälineisiin ja käytön tietokoneen tavoin työpöytänäkymän kautta.

DeX ei ole missään vaiheessa onnistunut keräämään suurta suosiota, ja koko ominaisuuden järkevyys on monesti kyseenalaistettu.

Nyt Samsungin DeX on kuitenkin pääsemässä näyttämään hyödyllisyytensä viranomaiskäytössä. Samsung on kertonut Chicagon poliisivoimien parhaillaan testaavan DeXin päälle rakentuvaa ajoneuvoratkaisua.

Järjestelmässä DeX-työpöytätilaa tukeva Samsung-älypuhelin toimii poliisin työkaluna. Puhelin kulkee tarpeen mukaan mukana tai vaihtoehtoisesti keskusyksikkönä poliisiautosta löytyvälle näytölle ja näppäimistölle.

Ratkaisun kustannukset poliisille voivat jäädä erillisiä laitteistoja pienemmäksi, minkä lisäksi se voi myös esimerkiksi helpottaa kuvien ja videoiden lisäämistä raportteihin. Samsungin tilaaman tutkimuksen mukaan DeX-pohjainen ratkaisu voi tuoda 15 prosentin säästöt ensimmäisenä vuotena ja jopa 32 prosentin säästöt seuraavina vuosina.