Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung julkisti 108 megapikselin kamerakennon älypuhelimiin – nähdään ensimmäiseksi kehityskumppani Xiaomin puhelimessa

Samsung on julkistanut uuden 108 megapikselin ISOCELL Bright HMX -kamerakennon, joka on tulossa käyttöön älypuhelimissa.

Älypuhelinvalmistaja Xiaomi kertoi jo aiemmin tulevansa ottamaan kennon käyttöön ensimmäisenä.

Samsungin uusi kenno ylittää ensimmäisenä 100 megapikselin rajan mitä tulee kamerapuhelimiin. Kennon pikselien koko on 0,8 mikronia, kuten jo Samsungin aiemmassa 64 megapikselin kamerakennossa jolla varustettuja älypuhelimia odotetaan myös pian markkinoille kasvavissa määrin – aluksi muun muassa Xiaomin Redmi-brändiltä sekä toisaalta muun muassa Realmeltä.

Samsungin mukaan sen 108 megapikselin kamerakennon kehitystyö on tapahtunut läheisessä yhteistyössä Xiaomin kanssa.

Megapikselien määrän kasvu ei kerro suoraan mitään kameran kuvanlaadusta mutta suurempi pikselimäärä voi auttaa tallentamaan kuviin enemmän yksityiskohtia aiempaa terävämmin.

ISOCELL Bright HMX -kennon koko on 1/1,33 tumaa. Tuttuun tapaan kennossa hyödynnetään myös neljän pikselin yhdistämistä yhdeksi muun muassa enemmän valon tallentamiseksi yksittäisen pikselin osalta, jolloin tässä tapauksessa lopputuloksena on kooltaan 27 megapikselin kuvia. Täydellä 108 megapikselin kuvakoolla kuvissa on puolestaan 12032 x 9024 pikseliä.

Lisäksi Samsung kertoo uuden kennon tukevan myös jopa 6K-tarkkuuden (6016×3384 pikseliä) videokuvausta 30 ruudun sekuntinopeudella ilman kuvakulman leikkautumista kapeammaksi tavanomaisesta.

”ISOCELL Bright HMX:n osalta Xiaomi ja Samsung ovat työskennelleet läheisesti varhaisesta konseptitasosta tuotaantoon asti, ja se on johtanut mullistavaan 108 megapikselin kuvakennoon. Olemme erittäin tyytyväisiä, että aiemmin vain huippuluokan järjestelmäkameroissa saavutetut kuvaresoluutiot voidaan nyt ottaa käyttöön älypuhelimissa”, kommentoi Xiaomin yksi perustaja ja johtaja Lin Bin.

Samsungin mukaan ISOCELL Bright HMX:n laajan mittakaavan tuotanto alkaa myöhemmin tässä kuussa.

Xiaomi on ottamassa käyttöön 108 megapikselin kamerakennon ensimmäisenä.
Xiaomi on ottamassa käyttöön 108 megapikselin kamerakennon ensimmäisenä.