Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung julkaisi uusia soundbar-malleja

Samsungin uusi lippulaiva-soundbar tukee muun muassa Dolby Atmos -ääntä jopa 11.1.4-kanavaisen äänentoiston voimin.

Samsung on julkaissut vuoden 2021 soundbar-mallinsa. Jokainen näistä viidestä soundbar-järjestelmistä tukevat Dolby Atmos -ääntä, ja halvinta HW-Q600A-mallia lukuunottamatta niistä kaikista löytyy myös HDMI eARC -tuki sekä WiFi-yhteys.

Uusi vuosi, uusi lippulaiva

Samsungin uusin lippulaiva-soundbar, HW-Q950A (Suomessa HW-Q960A), sisältää 11.1.4-kanavaisen äänentoistojärjestelmän; itse soundbarissa on sisäänrakennettuna keski- sekä stereokaiuttimet, ja lisänä myös sivuillepäin suunnatut kaiuttimet. Itse soundbarin lisäksi sen mukana tulevat myös langaton bassokaiutin sekä langattomat takakaiuttimet. Takakaiuttimiin on myös saatu mahtumaan ylös- sekä sivuillepäin suunnatut kaiuttimet.

Niille, joita takakaiuttimet eivät niinkään kiinnosta, on olemassa Q950A:lle myös niin ikään hyvä vaihtoehto. HW-Q900A (Suomessa HW-Q910A) on äänentoistopakettina samanlainen kuin Q950A-lippulaivamalli, mutta sen mukana yllä mainittuja langattomia takakaiuttimia ei tule. Näin ollen sen äänentoisto on “vain” 7.1.2-kanavainen. Kummassakin näistä malleista on kaksi HDMI-sisääntuloa ulkoisten laitteiden liittämistä varten.

Mukana myös lompakolle ystävällisempiä malleja

HW-Q800A (Suomessa HW-Q810A) on Q9-soundbareja halvempi malli, jonka selkeimmät erot sitä parempiin malleihin näkyvät sen äänentoiston kanavamäärässä sekä bassokaiuttimessa. Q800A:ssa on myös vain yksi HDMI-sisääntulo. Q800A:ssa on 3.1.2-kanavainen äänentoisto, ja toisin kuin Q9-alkuisten soundbarien, Q800A:n bassokaiutin yhdistetään soundbar-järjestelmään fyysisellä johdolla langattoman yhteyden sijasta. Tämä vaikuttaa hieman Q800A:n esteettisyyteen ja bassokaiuttimen sijoittamiseen, ja pienempi kanavien määrä syö hieman Q800A:n tarjoamaa katselukokemuksen immersiivisyyden kärsimistä. Nämä tekijät näkyvät kuitenkin onneksi myös Q800A:n hintalapussa.

Hyvin samanlaista pakettia pienemmällä bassokaiuttimella hakevalle on tarjolla HW-Q700A-malli (Suomessa HW-Q710A). Q700A on Q800A:a hieman halvempi, mutta pienempi bassokaiutin tarkoittanee, että se ei kykene yhtä jykevään ja uskottavaan bassoäänten toistamiseen, kuin Q800A.

Halvin Q-sarjan soundbareista, HW-Q600A (Suomessa Q610), tarjoaa yhtä lailla 3.1.2-kanavaisen äänen, HDMI-sisääntulon sekä Dolby Atmos -tuen, kuin sitä kalliimmatkin mallit. Sen halvempi hinta kompensoituu kuitenkin WiFi-ominaisuuksien ja HDMI eARC:n puuttumisella. Q600A on siis varustettu hieman eARC:tä vanhemmalla ARC-tuella.

Kaikissa Samsungin Q-sarjan soundbareissa on jo aiemmistakin Samsung-soundbareista tuttu Q-Symphony-ominaisuus, jolla yhteensopivien Samsung-televisioiden kaiuttimia voidaan käyttää soundbarin tukena äänen toistamisessa. Lisäksi niiden Adaptive sound -ominaisuus voi optimoida äänisignaalin kunkin laiselle katselusisällölle sopivaksi, ja Game Mode Pro -ominaisuus puolestaan tehostaa käyttäjän pelikokemusta äänentoiston puolesta.

Q-sarjan soundbarien lisäksi Samsungin A-sarjan soundbarit tekevät tuloaan kauppojen hyllyihin. Nämä äänentoistojärjestelmät tulevat olemaan 3.1- ja 2.1-kanavaisia, Q-sarjalaisia pelkistetympiä soundbareja. A-sarjan soundbareihin lukeutuvat näillä näkymin HW-A650-, HW-A550- ja HW-A450-mallit.

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Testi: Samsung The Premiere LSP9T – projektoreiden aatelia
Testissä Samsung Q80T – QLED-kuvaa pienemmällä hinnalla
Samsung Sound Tower MX-T50 – Nupit kaakkoon ja bileet käyntiin
Vertailussa Yamaha MusicCast 20 ja MusicCast 50