Samsung aloitti Android 14 / One UI 6 -päivitykset - jakelu alkoi ensimmäisenä Galaxy S23 -puhelimille

Samsung on aloittanut Android 14 -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvan One UI 6 -ohjelmistonsa jakelun päivityksenä.

Android 14 / One UI 6 -päivitykset ovat ensimmäisenä lähteneet liikkeelle Galaxy S23 -sarjan puhelimille eri maissa, mukaan lukien Suomessa.

Samsung julkaisi One UI 6:n ensimmäisen beetaversion elokuussa. Googlen 4. lokakuuta julkaiseman Android 14:n lisäksi Samsung tuo One UI 6:ssa omia uudistuksiaan.

Samsungin mukaan One UI 6 tuo uudistuksia käyttöliittymän ilmeeseen sekä mahdollistaa entistä laajemman kustomoinnin. Käyttöliittymän ilmettä on yksinkertaistettu ja pelkistetty modernimmaksi, myös mitä tulee uuteen oletusfonttiin.

Selkeästi näkyvä uudistuksen One UI 6 tuo esimerkiksi näytön yläreunasta esiin ilmestyvään pika-asetusnäkymään, jossa on uudistuksen myötä suurikokoisemmat Wi-Fi- ja Bluetooth-valinnat, 4×3-ruudukkona muita asetuksia, niiden alapuolella kirkkauden säätö ja näyttövalinnat sekä kaksi painiketta laitteiden hallinnalle ja tilalle sekä näytön jaolle.

Lisäksi Samsungin mukaan pika-asetuspaneeli on mahdollista avata One UI 6:ssa yksittäisellä pyyhkäisyllä oikeasta yläkulmasta, kun tähän asti laajan paneelin avaaminen on vaatinut kaksi pyyhkäisyä.

Yhtenä uudistuksena One UI 6 myös mahdollistaa lukitusnäkymän vaihtumisen perustuen aikaan tai tilaan. Lukitusnäkymässä näkyvän kellonajan voi myös sijoittaa vapaasti. Lisäksi kamerawidgetiin voi valita haluamansa kuvaustilan ja tallennustavan, jolloin niitä on helppo käyttää.

Sovelluskuvakkeiden yhteydessä näkyviä sovellusten nimiä on yksinkertaistettu yhdelle riville, ja joistakin sovelluksista on pudotettu näkyvästä nimestä pois Samsung tai Galaxy nimen lyhentämiseksi.

Kamera-sovelluksen käyttöliittymään One UI 6 tuo useita uudistuksia, kuten nopeaman pääsyn vaihtamaan kuvaustarkkuutta.

Sää-sovelluksen osalta Samsung on laajentanut sovelluksessa näkyviä tietoja sekä tuonut tarjolle uuden widgetin.

Samsung on myös uudistanut emojinsa One UI 6:n yhteydessä.

Googlen mukaan Android 14 parantaa jälleen kehittäjien tuottavuutta, minkä lisäksi mukana on parannuksia suorituskykyyn, yksityisyyteen ja turvallisuuteen.