Uusi verkkokauppa Teknavi.com

PlayStation-pelaaminen onnistuu nyt laajemmin älypuhelimilla – PS4 Remote Play ei vaadi enää Sony-puhelinta

Sony on julkaissut Remote Play -älypuhelinsovelluksensa myös muille kuin omille laitteilleen. PlayStation-pelejä voi nyt pelata myös muiden valmistajien Android-älypuhelimilla.

Sonyn Remote Play -sovellus on jo vuosien ajan mahdollistanut PlayStation-peleistä nauttimisen älypuhelimella. Tähän asti ominaisuus on toiminut ainoastaan japanilaisyhtiön omilla Xperia-laitteilla, mutta nyt tuki on laajennettu kattamaan koko Android-maailma. Vastedes Remote Playta voi käyttää kaikilla puhelimilla, joissa on vähintään Android 5.0 -ohjelmisto.

Aiemmin tänä vuonna Remote Play tuli virallisesti saataville myös iOS:llä.

Sony kuitenkin muistuttaa tiedotteessaan, että vaikka Android 5.0 löytyykin useimmista laitteista, saattaa puhelimen oma suorituskyky vaikuttaa myös Remote Playn sujuvuuteen. Toiminto on lisäksi edelleen käytettävissä vai, kun PlayStation 4 ja älypuhelin on yhdistetty samaan WiFi-verkkoon. Kovinkaan etäältä pelaaminen ei siis ainakaan vielä luonnistu.

Samalla Sony on lisännyt tuen Dual Schock 4 -ohjaimelleen. Näin ollen Remote Play -sovelluksella voi nyt hyödyntää PlayStation 4:n yhteydessä julkaistua Dual Shock 4 -ohjainta, kun tähän asti älypuhelimella pelaava on joutunut tyytymään virtuaalisiin painikkeisiin puhelimen näytöllä. Aluksi ohjainta voi käyttää vain Android 10 -ohjelmistolla.

Remote Play -sovellus on nyt käytettävissä laajalti Androidilla ja iOS:llä.