Oppo esitteli uudet Reno-puhelimensa myös Euroopassa – malliston huipulla 5G-puhelin periskooppikameralla

Maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin lukeutuva Oppo on kertonut tänään sen uusien Reno-sarjan älypuhelinten myyntiintulosta myös Euroopassa. Kiinassa puhelimet julkistettiin jo kaksi viikkoa sitten.

Oppo Reno julkistettiin kahtena versiona, perusmallina sekä 10x Zoom -huippumallina, joka tulee Euroopassa saataville myös 5G-versiona. Kameroiden lisäksi perusmallissa ja 10x Zoom -mallissa on muitakin eroja.

Oppo Renon hinta Euroopassa lähtee 500 eurosta ja se tulee myyntiin 10. toukokuuta Alankomaissa, Espanjassa, Italiassa, Puolassa ja Ranskassa. Oppo Reno 5G:n hinta on 900 euroa ja se tulee myyntiin myös toukokuussa. 4G-verkkoja tukeva Oppo Reno 10x Zoom on tulossa myyntiin myöhemmin kesäkuussa 800 euron hintaan. Hinnat ovat odotetulla tavalla jonkin verran korkeammat kuin Kiinassa.

Oppon kumppaneita 5G-älypuhelimen myynnissä ovat Swisscom Sveitsissä ja EE Isossa-Britanniassa, Singtel Singaporessa sekä Telstra ja Optus Australiassa.

Suomessa Oppon, jonka siipien alle myös suomalaisten suosikki OnePlus käytännössä lukeutuu, älypuhelimia ei ole toistaiseksi laajasti myynnissä.

Oppo Reno -malliston huipulle on tulossa myös 5G-versio.
Oppo Reno -malliston huipulle on tulossa myös 5G-versio.

Oppo Reno 10x Zoom ja Oppo Reno 5G ovat varustettu 6,6 tuuman AMOLED-näytöllä, jossa on 2340×1080 pikseliä. Näyttö-runkosuhde yltää Oppon mukaan 93,1 prosenttiin. Huippumalli on varustettu Qualcommin viimeisimmällä Snapdragon 855 -huippujärjestelmäpiirillä ja 4 065 milliampeeritunnin akulla.

Perusmalli Oppo Renosta sisältää 6,4 tuuman AMOLED-näytön 2340×1080 pikselillä. Järjestelmäpiiri on huipputason sijaan keskiluokkaa, Qualcommin Snapdragon 710, ja akun kapasiteetti on 3 765 milliampeerituntia.

Kaikissa uusissa Reno-puhelimissa on 48 megapikselin pääkamera 0,8 mikronin pikselikoon Sony IMX586 -kennolla ja f/1,7-koon aukolla. Perusmallissa pääkameran parina on vain 5 megapikselin syvyyskamera f/2,4-aukolla.

Oppo Reno 10x Zoom ja Oppo Reno 5G -mallissa on pääkameran lisäksi takana 120 asteen ultralaajakulmakamera 8 megapikselin tarkkuudella ja f/2,2-aukolla sekä 13 megapikselin periskooppirakenteinen telekamera f/3,0-aukolla. Ultralaajakulmakameran kinovastaava polttoväli on 15,9 millimetriä ja telekameran 159 millimetriä.

Aiemmin periskooppirakenteinen telekamera on älypuhelimissa viime aikoina nähty Huawein P30 Prossa. Periskooppirakenne mahdollistaa suuremman polttovälin kameran ilman kamera-alueen paksuuden kasvamista, kun valonsäteitä käännetään puhelimen sisällä prisman avulla 90 astetta ja kameran linssirakenne ja kenno voidaan sijoittaa pystyasentoon puhelimen sisälle.

Lisäksi Oppo Reno -malleista 48 megapikselin pääkamerassa ainoastaan huippumallissa on optinen kuvanvakain ja mukana on myös lasertarkennus.

Oppon mukaan huippumalli tarjoaa 10x-tason häviöttömän hybridizoomin. Optisen zoomin tarkka määrä ei ole vielä tiedossa, mutta se asettunee hieman yli 5x-tasolle verrattaessa telekameraa pääkameraan.

Periskooppirakenteinen telekamera erottuu selvästi Oppo Reno 10x Zoom -huippumallissa.
Periskooppirakenteinen telekamera erottuu selvästi Oppo Reno 10x Zoom -huippumallissa.

Kaikki Oppo Reno -mallit on varustettu puhelimen yläreunasta esiin nousevalla etukameralla ja LED-kuvausvalolla. Oppon mukaan kamerajärjestelmän on testattu kestävän 200 000 käyttökertaa ja kameran nousevan esiin 0,8 sekunnissa.

Oppo Reno -puhelimissa on uudella tavalla toteutettu esiin nouseva etukamera.
Oppo Reno -puhelimissa on uudella tavalla toteutettu esiin nouseva etukamera.

Yhteisiä ominaisuuksia puhelimille ovat myös Gorilla Glass 6 -näyttölasi, näytönalainen sormenjälkilukija, kaksi SIM-korttipaikkaa, 4G LTE / Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet, Dolby Atmos -tilaäänituki, USB-C-liitäntä, VOOC 3.0 -pikalataus sekä Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio Oppon omalla ColorOS 6 -käyttöliittymällä. 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä löytyy vain perusmallista. 10x zoom -huippumallissa on tuki kahden taajuuden tarkemmalle GPS-paikannukselle.