Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus-pomo vahvisti: Vielä toinen 5G-älypuhelin tulossa tänä vuonna

Toimitusjohtaja Pete Lau on vahvistanut Financial Timesin haastattelussa OnePlussan olevan tuomassa tänä vuonna markkinoille vielä toisen 5G-älypuhelimen.

OnePlussan ensimmäinen 5G-puhelin, 5G-versio OnePlus 7 Prosta, tuli saataville Suomessa Elisan kautta heinäkuun lopulla 899 euron hintaan. Suomen lisäksi puhelin on toistaiseksi tullut myyntiin Isossa-Britanniassa EE-operaattorin kanssa yhteistyössä.

Seuraavalle 5G-puhelimelleen OnePlus kuitenkin suunnittelee laajempaa, maailmanlaajuista julkaisua toimitusjohtaja Laun mukaan. Toinen 5G-älypuhelin on tulossa saataville vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

OnePlus on saamassa 5G-puhelimensa myös Yhdysvaltojen markkinoille yhteistyössä Sprint-operaattorin kanssa. Yhteistyö on jo julkistettu mutta toistaiseksi ei ole vielä tietoa, tuleeko Sprint tuomaan myyntiin suoraan OnePlussan toisen 5G-puhelimen ensimmäisen OnePlus 7 Pro 5G:n sijaan.

Huhujen mukaan OnePlussan seuraava puhelinjulkistus voisi tapahtua 15. lokakuuta.

5G-tuki yleistyy pikku hiljaa huippuluokan älypuhelimissa, ja useimmista viime aikojen julkistuksista rinnalle on jo esitelty 5G-versio.

”Jos haluat olla premium-puhelin vuonna 2020, sinun täytyy tarjota 5G-teknologiaa”, kommentoi Lau.

Mielenkiintoisesti Applen tänä syksynä julkistettavat uudet iPhone-mallit eivät tule vielä tarjoamaan 5G-tukea, vaan 5G-iPhoneja saadaan odottaa näillä näkymin syksyyn 2020 asti.

Älypuhelinten jälkeen OnePlus aikoo laajentua myös televisiomarkkinoille. Huhujen mukaan yhtiön ensimmäisen television, jonka mallinimeksi yhtiö on jo vahvistanut yksinkertaisesti OnePlus TV, julkistus voisi tapahtua 26. syyskuuta.

”TV-ala on melko vanha ja erittäin perinteinen. Viimeisen 20 vuoden aikana en ole nähnyt paljoa muutoksia mitä tulee käyttökokemukseen”, kommentoi OnePlussan toimitusjohtaja Lau tilannetta markkinoilla, joille OnePlus on lähdössä mukaan ja vihjasi myös 5G:n tuomista mahdollisuuksista televisioillekin. ”Kun 5G-teknologia on kehittyneempi, älykkäissä näytöissä tullaan näkemään paljon muutoksia.”

OnePlus on kertonut aikovansa panostaa televisiossaan etenkin kuvaan, äänenlaatuun ja netin avulla parannettuun käyttökokemukseen. Lisäksi tarkoituksena on ollut parantaa yhteistoimintaa älypuhelimen kanssa. Ilmeisesti kyse on Android TV -käyttöjärjestelmään pohjautuvasta laitteesta.

OnePlussan myynnin kasvu on jatkunut tämän vuoden aikana, ja sillä on jo yli 1 700 työntekijää. OnePlus pyrkii esittämään itsensä varsin itsenäisenä mutta kuuluu todellisuudessa BBK-ryhmän siipien alle Oppon ja myös muun muassa Vivon kanssa.