Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokian kadonnut perintö: joukko peruutettuja Lumia-laitteita paljastuu uudessa kuvassa

Kun Nokia möi matkapuhelinliiketoimintansa Microsoftille, monet meneillään olevat laiteprojektit päätyivät lopulta leikkauslistalle. Samoin Microsoftin aikana on startattu laitekehitysprojekteja, jotka eivät syystä tai toisesta päätyneet koskaan markkinoille. Nyt joukko tällaisia kadonneita prototyyppejä on nähtävissä samassa kuvassa.

Kiinassa liikkeelle lähtenyt ja Nokia-fanin vuotama kuva esittelee lukuisia Lumia-prototyyppejä sekä Nokia- että Microsoft-brändäyksillä. Helpoten tunnistettavaksi laitteeksi nousee vihreäselkäinen tabletti, joka on NokiaPowerUserin mukaan Nokia 2020 eli Lumia 2020. Sen oli tarkoitus olla 8,3-tuumainen pikkutabletti 1080p-tasoisella näytöllä.

Lumia 2020:n vieressä kuvan takimmaisella rivillä on nähtävissä valkoinen Lumia 650 XL. Kyseistä puhelinta odotettiin Lumia 650:n rinnalle. XL-mallinimen lisäksi puhelin kulki ajoittain huhuissa nimellä Lumia 850.

Näiden ohella kuva sisältää monia laitteita, joille ei ole toistaiseksi nimitietoa. Nähtävästi mysteerilaitteiden joukossa on ainakin aiemmin tuntematon ”Nokia XL 2”.

Aiemmin tänä vuonna olemme uusimman kuvavuodon lisäksi nähneet muitakin tuulahduksia perutuista Nokia-laitteista. Näihin lukeutuvat esimerkiksi aiempaa kattavammat videokatsaukset Moonraker-älykelloon ja aikanaan kovasti odotettuun McLaren-lippulaivapuhelimeen.

Microsoft Moonraker.

 

Vasemmalla McLaren ja oikealla Nokia Lumia 1020.