Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nintendo esitteli Switch Lite -käsipelikonsolin

Nintendo on esitellyt uuden version suositusta Nintendo Switch -konsolistaan. Switch Lite on suunniteltu yksinomaan kannettavaksi pelikonsoliksi.

Nintendo Switch Lite on alkuperäistä Switchiä kevyempi ja pienempi, eikä siinä ole erikseen irrotettavia Joy-Con-ohjeimia. Lisäksi sen vasemmalla puolella on perinteinen ristiohjain erillisten nuolipainikkeiden sijaan. Myös HD Rumble -toiminto sekä infrapunalähetin on Litestä karsittu pois.

Switch Lite on suunniteltu kannettavaksi pelikonsoliksi, joten sitä ei voi ensinkään liittää televisioon. Sen 5,5-tuumainen näyttö 720p-tarkkuudella on Switchin 6,2-tuumaista kuvaruutua pienempi, mutta muutoin konsolit ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan yhteneväisiä. Tehojen osalta Switch Lite ei siis alkuperäiselle Switchille kalpene.

Switch Lite on suunnattu yksinomaan kannettavaksi konsoliksi.
Switch Lite on suunnattu yksinomaan kannettavaksi konsoliksi.

Nintendon mukaan Switch Liten on tarkoitus tarjota toinen vaihtoehto Switchiä harkitseville. Sen julkaisu ei vaikuta alkuperäisen Switchin myyntiin, vaan molempia malleja myydään jatkossa rinta rinnan.

Kaikki Nintendo Switchille julkaistut, kannettavaa pelitilaa tukevat pelit ovat pelattavissa myös Switch Litellä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että osa peleistä vaatii toimiakseen Joy-Con-ohjaimet, jotka on ostettava erikseen.

Nintendo Switch Lite julkaistaan 20. syyskuuta. Eurohintaa ei toistaiseksi ole kerrottu, mutta dollarihintaa mukaillen se asettunee 200 euron tienoille. Switch Lite julkaistaan turkoosina, keltaisena ja harmaana.