Viikkonumerot taas hakusessa? Näin saat ne näkyviin kalenterissasi

Vuosi 2016 on alkanut ja kiireinen nykyihminen voi taas alkaa täyttämään kalenteriaan erilaisilla menoilla. Veikkaankin, että monet kurkkailevat tulevina viikkoina ja kuukausina varsin tiheään mobiililaitteensa kalenterisovellusta. Kaiken tämän kunniaksi aloitamme vuoden nopealla vinkillä, jolla saat kalenterinäkymääsi hieman enemmän informaatiota.

Useimmat kalenterit eivät oletusasetuksillaan näytä kuukausinäkymissä viikkonumeroita. Kyseisen tiedon saaminen nopeasti saattaa kuitenkin olla tietyissä tilanteissa yllättävän hyödyllistä, joten suosittelen asettamaan viikkonumerot näkyviin. Näin se käy.

Applen iPhoneilla käyttäjän on suunnattava Asetukset-sivulla osioon ”Posti, yhteystiedot, kalenterit”, selattava sivua hieman alaspäin ja napsautettava Viikkonumerot-kytkin päälle:

 

 

Windows 10 Mobilessa taas käyttäjän on mentävä kalenterin omalle asetussivulle ja sieltä edelleen Kalenteriasetukset-valikkoon. Kyseisessä valikossa on mahdollista määrittää, miltä viikolta numerointi aloitetaan. Oikea vastaus suomalaiselle on ”ensimmäinen neljän päivän viikko”.

Kalenterinäkymän alalaidasta löytyy valikko, josta pääset asetuksiin.

 

Hieman hämäävästi kalenterin asetuksista löytyy erikseen osio Kalenteriasetukset

 

Kalenteriasetuksista voit valita, miltä viikolta viikkonumerointi aloitetaan

 

Vanhemmilla Windows Phone -versioilla viikkonumeroiden asettaminen on hieman yksinkertaisempaa. Numerot saa näkyviin napauttamalla kalenterin asetussivulla Ota viikkonumerointi käyttöön -valintaruutua.

Android-laitteilla prosessi on luonnollisesti hieman vaihtelevampi, mutta sen pitäisi silti hoitua onnistuneesti laitteella kuin laitteella. Näissäkin tapauksissa käyttäjän on suunnattava käytettävän kalenterisovelluksen omiin asetuksiin, joissa viikkonumero-vaihtoehdon pitäisi sijaita. Valintaruutu saattaa esimerkiksi löytyä suoraan ensimmäiseltä asetusnäkymältä tai piillä jonkinlaisella Yleiset asetukset -alasivulla.

Oletusasetuksena Google-kalenterin kuukausinäkymä on viikkonumeroton

 

Sovelluksen Asetukset-sivulta löytyy Yleiset-osio…

 

…josta taas löytyy Näytä viikkonumero -valintaruutu.

 

Asetus päälle ja viikkonumerot ovat näkyvillä!