Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin pitkään riittää virtaa uusissa iPhone 7 -malleissa – edeltäjät vertailussa

Applen uusi iPhone 7 Plus saattaa valmistajansa mukaan olla akkukestoltaan paras iPhone-malli, mutta uusien Seiskojen vertailu viimevuotisiin iPhone 6s -malleihin sekä keväällä julkaistuun iPhone SE -malliin tuovat esille mielenkiintoisia yksityiskohtia.

iPhone 7:n ja 7 Plussan akkukestot. Applen suomenkielisiltä sivuilta napatussa kuvakaappauksessa on alhaalla virhe, lukemat ovat langattomalle äänen toistolle.

 

iPhone 6s:n ja 6s Plussan akkukestot.

iPhone 7:n kohdalla Apple hehkuttaa sekalaisessa käytössä jopa kaksi tuntia pidempää akunkestoa kuin edeltäjässä. Puhe- ja valmiusajat ovat ennallaan, mutta internetkäytössä on eroja. Langattomassa lähiverkossa uusi iPhone 7 jaksaa jopa kolme tuntia pidempään kuin edeltäjänsä. Videotoisto onnistuu uudella mallilla pari tuntia pidempään, mutta audiotoistossa on tapahtunut iso pudotus; Seiska jaksaa ”vain” 40 tuntia, kun 6s toistaa musiikkia kymmenen tuntia pidempään.

Plus-mallien kohdalla on vastaavia eroja. Sekalaisessa käytössä akkukesto on tunnin parempi ja esimerkiksi internetkäytössä ja valmiusajassa on selviä parannuksia. Videotoistossa akunkesto on entisellään, mutta äänen toistossa on pudotusta tapahtunut roimasti, 6s Plussan 80 tunnista 7 Plussan 60 tuntiin.

iPhone SE:n akkukesto.

Pieni, neljätuumaisella näytöllä ja 6s-malleista tutulla A9-suorittimella varustettu iPhone SE tarjoaa yllättävän kovia lukemia. Puheaika ja videon toisto ovat tasoissa iPhone 7:n kanssa, mutta internetkäytössä on eroja. 3G-verkossa laitteet ovat tasoissa, Wi-Fi-verkossa voiton vie iPhone 7, mutta LTE-verkossa iPhone SE päihittää iPhone 7:n. Äänen toistossa SE päihittää Seiskan kymmenellä tunnilla.