Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näillä onnistuu iPhonen langaton lataus – Belkiniltä ja mophielta langattomat latausalustat Applen valikoimiin

Uudet iPhonet, niin iPhone 8 ja iPhone 8 Plus kuin myös iPhone X, tukevat ensimmäisinä iPhoneina langatonta latausta. Näin Apple lähtee mukaan teknologiaan, joka on tuttua muista älypuhelimista jo monen vuoden takaa.

Uusien iPhone-mallien langattomassa latauksessa ei myöskään ole mitään kovin erikoista. Ne tukevat Qi-standardia kuten muutkin langattomasti lataavat älypuhelimet. Tiettävästi iPhonet tukevat langatonta latausta 7,5 watin teholla, vaikka markkinoille on tullut jo myös 15 wattiin kykeneviä latausratkaisuja.

Standardituen ansiosta iPhonet tulevat latautumaan laajasti sertifioiduilla langattomilla latausalustoilla. Esimerkiksi Powermat on jo ennättänyt kertomaan, että uudet iPhonet toimivat 1 400 julkisessa kohteessa, jossa on käytössä sen latausalustoja – esimerkiksi Starbuckseissa.

Apple itse tuo myös markkinoille oman latausalustansa, mutta vasta ensi vuonna. Applen AirPowerin erikoisuus on, että se pystyy lataamaan yhtäaikaisesti sille asetettua iPhone-puhelinta, Apple Watch Series 3 -kelloa sekä AirPods-kuulokkeiden koteloa. AirPowerin tarkkaa myyntiintuloajankohtaa tai hintaa ei vielä tiedetä, mutta se lienee ainakin yli 100 euroa.

Apple-kaupan omiin valikoimiin ensimmäisinä ovat päässeet latausalustat Belkiniltä ja mophielta. Suomessa Applen verkkokaupassa kummankin hinta on 64,95 euroa.

mophien latausalusta.
mophien latausalusta.
Belkin Boost Up Wireless Charging Pad ‑latausalusta.
Belkin Boost Up Wireless Charging Pad ‑latausalusta.