Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Microsoft esitteli Xbox- ja PC-pelitilauksen – suoratoistopalvelu tulossa lokakuussa

Microsoft on käynnissä olevilla E3-messuilla kertonut suunnitelmistaan pelaamisen varalle. Yhtiö julkisti uuden Xbox- ja PC-pelien tilauspalvelun, kertoi hieman lisää suoratoistopalvelustaan ja vihjasi uudesta kotikonsolista.

Microsoft julkisti uuden Xbox Game Pass Ultimate -tilauspalvelun, joka niputtaa nykyisen Xbox Live Gold -jäsenyyden, Xbox Game Pass Console -tilauspalvelun ja uuden Xbox Game Pass PC -palvelun yhteen pakettiin. Xbox Live Gold -jäsenyyttä tarvitaan nettipelaamiseen, kun taas Game Pass -palvelut tarjoavat yli sadan pelin kirjaston pelattavaksi joko Xboxilla tai tietokoneella.

Uusi Xbox Game Pass PC toimii erillisen sovelluksen kautta.
Uusi Xbox Game Pass PC toimii erillisen sovelluksen kautta.

Xbos Game Pass Ultimaten hinta on 12,99 euroa kuukaudessa, mutta tilaukset on mahdollista ostaa myös erikseen. Tuolloin sekä Xbox Live Gold että pelitilauspalvelut maksavat 9,99 euroa kappaleelta.

Xbox Game Pass Ultimate on nyt saatavilla myös Suomessa. Uusille asiakkaille ensimmäinen kuukausi maksaa vain yhden euron, minkä jälkeen tilausta voi jatkaa normaalihintaisena. Lisätietoja on saatavilla Xboxin suomenkielisiltä infosivuilta.

Microsoft kertoi samalla, että sen Project xCloud -nimellä tunnettu pelien suoratoistopalvelu on tulossa saataville lokakuussa. Palvelun avulla pelejä voi suoratoistaa omalta Xbox One -konsoliltaan pelattavaksi vaikkapa tabletilla vaikka toiselle puolelle maata.

Microsoftin mukaan palvelu ”muuttaa Xbox Onen omaksi, henkilökohtaiseksi palvelimeksi”, jonka avulla pelien suoratoistaminen on mahdollista. Palvelusta ei edelleenkään kerrottu tarkkoja tietoja, mutta on selvää, että se haastaa pelaamisen uudella alalla Googlen vastikään julkistetun Stadia-palvelun.

Myös uudesta Xbox-kotikonsolista mainittiin ensi kertaa. Microsoftin Project Scarlett tarjoaa peleille jopa 8K-tarkkuutta ja 120 ruudun sekuntinopeutta mukautettavalla näytön virkistystaajuudella, joka yltää 120 hertsiin asti. Kokonaisuudessaan tuleva uutuus on jopa neljä kertaa nykyistä Xbox One X -huippumallia tehokkaampi. Minkäänlaista julkistusaikataulua ei toistaiseksi paljastettu.