Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lisätyn todellisuuden Harry Potter -mobiilipelistä kehkeytymässä valtava floppi – tuotot vain murto-osa Pokémon GOn lukemista

Nianticin lisätyn todellisuuden Harry Potter: Wizards Unite -mobiilipelistä ei ole kehkeytymässä Pokémon GO:n kaltaista maailmanlaajuista menestystä. Pelin tuotot ensimmäisen viikon aikana jäivät odotettua vaisummiksi, Sensor Towerin tilastot paljastavat.

Harry Potter: Wizards Unite on nyt ollut saatavilla vajaan viikon, ja ensimmäisen viikonlopun aikana peliä ladattiin kolmisen miljoonaa kertaa maailmanlaajuisesti. Tuottoja peli on toistaiseksi kerännyt vajaat miljoona euroa, mikä on selkeästi Nianticin ennakko-odotuksia vähemmän. Myös ensimmäiset tilastot kertoivat karua kieltään siitä, että Harry Potter -mania ei ainakaan toistaiseksi ole vallannut maailmaa lailla Pokémon GO:n, jota ensimmäisten neljän vuorokauden aikana ladattiin kymmeniä miljoonia kertoja.

Tämän hetken arvioiden mukaan Harry Potter: Wizards Unite keräisi ensimmäisenä kuukautenaan vajaan 10 miljoonan euron tuotot. Pokémon GO puolestaan tuotti 30 päivässä huikeat 180 miljoonaa euroa keräten 170 miljoonaa asennuskertaa maailmanlaajuisesti.

Harry Potter: Wizards Unitessa seikkaillaan lisätyn todellisuuden maailmassa.
Harry Potter: Wizards Unitessa seikkaillaan lisätyn todellisuuden maailmassa.

Harry Potter: Wizards Unite julkaistiin viime viikolla vasta 25 markkina-alueella, myös Suomessa, mutta nyt peli on saatavilla jo 130 maassa. Peli on saatu maailmalla jakeluun huomattavasti Pokémon GO:ta nopeammin, mikä niin ikään kielii siitä, ettei ruuhkaa palvelimilla juuri ole.

Kaikesta huolimatta lisätyn todellisuuden Wizards Unite on noussut App Storen latauslistan kärkeen 28 maassa, mutta tuotoissa se ei mahdu kymmenen parhaan joukkoon. Peliä pidetään suurelle yleisölle turhan monimutkaisena, mikä on varmasti osasyy takkuilevaan alkuun.

Nähtäväksi jää, miten Harry Potterin ensiesiintyminen lisätyssä todellisuudessa jatkossa menestyy. Toistaiseksi 88 prosenttia pelin tuotoista on peräisin Yhdysvalloista, vaikka uutuus on jo saatavilla kaikilla suurilla markkina-alueilla.