Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lenovo ThinkPad -mallistoon uusia tulokkaita

Lenovo jatkaa ThinkPad-mallisarjaansa viidellä uudella mallilla, jotka suoriutuvat tehokkaasti myös visuaalisesti haastavista tehtävistä, kuten VR-demoista.

Lenovo julkaisi lehdistötiedotteessaan 5 uutta Lenovo ThinkPad -malliston kannettavaa tietokonetta. Uudet mallit ovat ThinkPad P15, ThinkPad P17, ThinkPad P1 Gen 3, ThinkPad P15v sekä ThinkPad X1 Extreme Gen 3.

Kaikissa uusissa ThinkPad-malleissa on sisällä Intelin 10. sukupolven H-sarjan prosessori. Uutuutena kyseisiin malleihin Lenovo on myös kehittänyt ns. Ultra Performance -tilan. Lenovon mukaan nämä kaksi ominaisuutta antavat ThinkPadien käyttäjille paremmat mahdollisuudet tietokoneen suorituskyvyn säätelyyn. Esimerkiksi suuria tiedostomääriä tai VR-materiaalia käsitellessä voidaan Ultra Performance -tilan avulla potkia hieman lisää vauhtia tietokoneen suorituskykyyn, mikä tekee työskentelystä sulavampaa.

Ultra Performance -tila perustuu tietokoneen omien melutaso- ja lämpötilarajoituksien löysentämiseen. Kun tietokone ei itse rajoita suorituskykyään esimerkiksi ylikuumenemisen takia yhtä herkästi, saadaan prosessorista ja grafiikkasuorittimesta enemmän tehoja irti. 

ThinkPad P15 ja ThinkPad P17

Lenovo ThinkPad P17
Lenovo ThinkPad P17

ThinkPad P15 ja P17 ovat keskenään samanlaisia malleja. Erona niiden välillä on näytön koko; P15 näytön halkaisija on 15,6 tuumaa ja P17:n 17,3 tuumaa. Verrattuna edeltäjiinsä, ThinkPad P53:een ja P73:een, niiden viilennysjärjestelmä on täysin uudistettu ja huomattavasti tehokkaampi. Yhdessä Ultra Performance -tilan kanssa tämä uudistettu viilennysjärjestelmä tarjoaa P15:n ja P17:n käyttäjille entistä enemmän tehoa, kun sitä tarvitaan. Lisäksi näissä malleissa on entistä enemmän vaihtoehtoja komponenttien suhteen, jotta niitä voitaisiin räätälöidä sopimaan erilaisten käyttäjien tarpeisiin tarkemmin. P15- ja P17-malleihin on myös saatavilla erilaisia vaihtoehtoja NVIDIA Quadro RTX -grafiikkasuorittimista, jotka tarjoavat edeltäviä malleja enemmän tehoa visuaaliseen suorituskykyyn.

Tekniset tiedot:

 • NVIDIA Quadro RTX -grafiikkasuoritin
 • 94 wattitunnin akku
 • Jopa 4 TB säilömuistia
 • Jopa 128 GB DDR4 RAM
 • UHD Dolby Vision HDR -näyttö

ThinkPad P1 Gen 3

Lenovo ThinkPad P1 -malli sai myös jatkoa kolmannen sukupolven mallin myötä. Uuden ThinkPad P1:n ominaisuuksista mainittiin ensinnäkin uusi sormenjälkitahroja hylkivä kuori, päivitetyt kaiuttimet sekä vaihtoehto UHD-resoluution näytölle 600 nitin kirkkaudella. P1:ssä on myös vaihtoehto LTE WWAN -yhteyden tuelle, jotta netissä surffailu onnistuisi myös ilman Wi-Fi-yhteyttä.

Tekniset tiedot:

 • 15-tuumainen näyttö
 • Sormenjälkitahroja hylkivä kuori
 • Jopa UHD-resoluution LCD-näyttö 600 nitin kirkkaudella
 • LTE WWAN -yhteys

ThinkPad P15v

Lenovo ThinkPad P15v
Lenovo ThinkPad P15v

Lenovo ThinkPad P15v julkaistiin tuoreena lisäyksenä ThinkPad-mallistoon. Kuten näissä muissakin uusissa ThinkPad-tietokoneissa, myös P15v:ssä on 10. sukupolven Intel H -sarjan prosessori pitämässä huolta siitä, ettei sen suorituskyky lopu kesken. Lisäksi P15v-mallissa on 15-tuumainen UHD-näyttö (600 nittiä) sekä NVIDIA Quadro P620 -grafiikkasuoritin.

Tekniset tiedot:

 • 15-tuumainen näyttö
 • Näytössä UHD-resoluutio ja 600 nitin kirkkaus
 • NVIDIA Quadro P620 -grafiikkasuoritin

ThinkPad X1 Extreme Gen 3

Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen 3
Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen 3

Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen 3 on ahdettu täyteen komponentteja, jotka mahdollistavat huippuluokan suorituskyvyn. Muista uusista ThinkPad-malleista poiketen, X1 Extreme -mallissa on sisällä 10. sukupolven Intel H vPro -prosessori. Lisäksi X1 Extremen saa myös NVIDIA GeForce 1650Ti -näytönohjaimella varustettuna, mikä takaa myös huippuluokan visuaalisen suorituskyvyn myös esimerkiksi videomuokkaukseen tai raskaampaan pelaamiseen. Näiden lisäksi X1 Extremessä on tuki mm. Wi-Fi 6:lle sekä mahdollisuus LTE-yhteydelle.

Tekniset tiedot:

 • 10th Gen Intel H series vPro -prosessori (jopa Core i9)
 • Saatavilla myös NVIDIA GeForce 1650Ti -näytönohjaimella
 • 600-nittinen 15,6” paneeli
 • Wi-Fi 6 ja CAT16 LTE-A Wireless WAN

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.