Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kaarevuus on pelinäyttöjen vakiintunut ominaisuus: Testasimme kaksi Samsungin pelinäyttöä ja huomasimme miksi

Kaarevat pelinäytöt ovat murtautuneet markkinoille ja ominaisuus on vakiintunut etenkin isoimpiin pelinäyttöihin. Teknavin testaamat Odyssey G7 ja Odyssey G9 ovat kaksi huipputason esimerkkiä nykyajan kaarevista näytöistä.

Kaarevuus tekee ison näytön katsomisesta miellyttävämpää etenkin pelatessa. Paneelin kaarto tuo reunat lähemmäksi katsojan silmiä ja siten helpottaa isommista näytöistä lähietäisyydeltä nauttimisesta. Samalla kuva ei kuitenkaan vääristy turhaan tai kärsi kaarevuudesta ainakaan nyt testatuissa tapauksissa.

Pienemmän Odyssey G7:n kohdalla huomaa kuinka kaareva paneeli helpottaa näytön käyttöä ja samalta etäisyydeltä katsottuna näyttö tuntuu samanlaiselta kuin pienempi 27 tuuman tasainen näyttö.

Tarkemmat kokemukset Odyssey G7 -näytön käytöstä voit lukea testiartikkelista: Samsung Odyssey G7 32’ – Testissä kaareva pelinäyttö päihittää tasaiset vertailukohtansa

Isossa Odyssey G9 -mallissa kaarevuus on elinehto. Massiivinen levitetty 49 tuuman näyttö kiertyy tyylikkäästi koko näkökentän peittäväksi. Tämän takia näyttö saa eniten kehuja nimenomaan ensimmäisen persoonan pelien kokemuksesta.

Lisää kokemuksia Odyssey G9:n käytöstä voit lukea testiartikkelista: Samsung Odyssey G9 pelinäyttö (49′) – Ultraleveä ja kaareva näyttö on upea kokemus pelikäyttöön

Kaarevuus on pakollinen ominaisuus, kun pelinäyttöjen koko tulee pikkuhiljaa kasvamaan. Tekniikka on nyt siinä pisteessä, ettei se aiheuta kompastuskiviä, vaikuta näytön toimintaan tai heikennä kuvanlaatua.