Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näppärää: Puhelimesi toimii nyt myös Plussa-korttina

Kesko on ilmoittanut uudesta K-Plussa-mobiilikortti -sovelluksesta. Kyseessä on mobiilivaihtoehto perinteiselle kanta-asiakaskortille, jonka avulla voi napata Plussa-pisteet talteen kaupassa asioidessaan.

K-Plus Oy:n varatoimitusjohtaja Tapio Näverin mukaan K-Plussa otti NFC-tekniikalla toimivat lähiluettavat kanta-asiakaskortit käyttöön jo vuoden 2012 alussa.

– NFC-tekniikkaa käyttävä K-Plussa-mobiilikortti on uusi kehitysaskel tavoitteessamme helpottaa asiakkaidemme arkea ja kanta-asiakasohjelmamme etujen käyttöä, Näveri selittää.

K-Plussa-mobiilikortin saa käyttöönsä lataamalla sovelluksen Google Playsta ja täyttämällä siihen voimassa olevan K-Plussa-kortin tiedot. Tämän jälkeen puhelinta voi käyttää lähiluettavan kortin tavoin viemällä se maksupäätteen kylkeen. Mobiilikortti toimii vain, kun puhelimen näyttö on herätettynä. Lisäksi puhelimelta vaaditaan luonnollisesti NFC-tuki ja vähintään Android 4.4 -käyttöjärjestelmäversio.

K-Plussa-mobiilikortti on toistaiseksi betaversio, jota kehitetään edelleen. Sovelluskaupasta ei tällä hetkellä löydy monia arvosteluja, mutta ensimmäisten kommenttien perusteella sovellus vaikuttaa olevan helppokäyttöinen ja toimivan sujuvasti.

Erilaiset NFC-palvelusovellukset alkavat kovaa tahtia yleistyä. Myös HSL lanseerasi juuri oman mobiilipalvelunsa, jonka avulla Helsingin lähiliikenteen kertaliput voi ostaa missä ja milloin vain.